Οι τιμές των εμπορευμάτων υποχώρησαν εν μέσω μιας ευρείας τάσης πώλησης. Η άνοδος του δολαρίου ΗΠΑ διατήρησε το κλίμα στην αγορά δυσοίωνο, ενώ τα ζητήματα προσφοράς στήριξαν την ενέργεια. Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν κάτω από τα 90 USD/βαρέλι στις αρχές της συνεδρίασης πριν ανακάμψουν και πάλι στα 93 USD/βαρέλι. Οι προοπτικές υψηλότερων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιβάρυναν το κλίμα

της αγοράς κατά τις πρώτες ώρες διαπραγμάτευσης, ενώ τα αυστηρότερα θεμελιώδη μεγέθη ανέστρεψαν τις απώλειες. Η Σαουδική Αραβία παρέτεινε τις εθελοντικές περικοπές της παραγωγής πετρελαίου έως το τέλος του τρέχοντος έτους, παράγοντας 2 εκατ. δολάρια/ημέρα λιγότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Επιπλέον, η πρόσφατη ρωσική απαγόρευση εξαγωγών βενζίνης και ντίζελ σημαίνει ανοδικές πιέσεις στη ζήτηση αργού πετρελαίου από τα διυλιστήρια. Ενώ η ζήτηση πετρελαίου φαίνεται ισχυρή στην Κίνα, κάποια εξασθένηση είναι ορατή στα πετρελαιοειδή, τα οποία βλέπουν τα περιθώρια κέρδους να υποχωρούν.

Η αναζωπύρωση του κινδύνου για τη νορβηγική προσφορά είδε τις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου να επεκτείνουν τα κέρδη τους προς τα 41 EUR/MWh. Οι διακοπές παραγωγής αυξάνονται στις νορβηγικές εγκαταστάσεις. Η παραγωγική ικανότητα του κοιτάσματος φυσικού αερίου Skarv είναι μειωμένη λόγω λειτουργικών θεμάτων και αυτό είναι πιθανό να συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη. Περαιτέρω, εντοπίστηκαν νέα προβλήματα στο κοίτασμα Troll, καθυστερώντας την επανεκκίνησή του. Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές εξαγωγές φυσικού αερίου από τον τερματικό σταθμό Corpus Christi εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 33% την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία του BNEF. Οι τιμές του LNG της Βόρειας Ασίας αυξήθηκαν πάνω από τα 15 USD/MMBtu εν μέσω ισχυρής ζήτησης spot, καθώς ο χειμερινός ανεφοδιασμός αποθεμάτων επιταχύνθηκε στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Τα βιομηχανικά μέταλλα είχαν νέες απώλειες λόγω των ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας. Η αύξηση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό λόγω των υψηλότερων τιμών ενέργειας αποτέλεσε άλλη μια τροχοπέδη για τον κλάδο. Η αύξηση των αποθεμάτων χαλκού στο LME δεν βοήθησε επίσης με το contango να διευρύνεται σε υψηλό 30 ετών. Ωστόσο, αυτό σχετιζόταν περισσότερο με την αύξηση των ροών προσφοράς παρά με την αποδυνάμωση της ζήτησης. Το σιδηρομετάλλευμα διεύρυνε τις απώλειές του εν μέσω νέων προβλημάτων χρέους των κατασκευαστών ακινήτων της Κίνας. Η Evergrande απέτυχε να αποπληρώσει το χρέος της και δεν πλήρωσε 547 εκατ. δολάρια, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η κυβερνητική στήριξη δεν θα είναι αρκετή για να αναζωογονήσει τον κλάδο. Οι φόβοι για αδύναμη ζήτηση ακινήτων αντήχησαν σε χαμηλότερα αποθέματα χάλυβα από τους κατασκευαστές ακινήτων ενόψει των διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στα 1.900 USD/ουγγιά, καθώς οι αποδόσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν σε νέο πολυετές υψηλό. Οι επενδυτές προσαρμόζονται στην πρόβλεψη ότι η Fed είναι απίθανο να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική το επόμενο έτος. Η άνοδος των αποδόσεων επιβαρύνει και τις ροές κεφαλαίων σε ETF χρυσού. Η εκ νέου ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ είναι ένας άλλος αντίξοος άνεμος, που μειώνει τη διάθεση για επενδύσεις σε χρυσό. Τα ETF χρυσού είδαν μια αποεπένδυση 35t τον Σεπτέμβριο.