Προκαταρκτική Συμφωνία Ανάμεσα στη Saudi Aramco και Κινεζική Εταιρεία Διύλισης

Προκαταρκτική Συμφωνία Ανάμεσα στη Saudi Aramco και Κινεζική Εταιρεία Διύλισης
energia.gr
Πεμ, 28 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:06

Η ιδιωτική κινεζική Jiangsu Eastern Shenghong Co Ltd ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει συνάψει προκαταρκτική συμφωνία με τη Saudi Aramco προκειμένου η μεγάλη πετρελαϊκή της Μέσης Ανατολής να γίνει μειοψηφικός μέτοχος στη μονάδα διύλισης και πετροχημικών της

Σύμφωνα με τη συμφωνία-πλαίσιο, η Saudi Aramco σκοπεύει να γίνει στρατηγικός επενδυτής στην Jiangsu Shenghong Petrochemical, η οποία λειτουργεί ένα διυλιστήριο και ένα συγκρότημα πετροχημικών στην ανατολική επαρχία Jiangsu. Οι εταιρείες είναι πρόθυμες να συνεργαστούν σε τομείς όπως η μακροπρόθεσμη προμήθεια αργού και η εμπορία διυλισμένων καυσίμων και χημικών προϊόντων, καθώς και η αδειοδότηση τεχνολογίας παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Οι δύο εταιρείες θα πραγματοποιήσουν εργασίες δέουσας επιμέλειας και αξιολόγησης για να δώσουν συνέχεια σε αυτή τη συμφωνία, πρόσθεσε η κινεζική εταιρεία.

Η Shenghong Petrochemical, ένα από τα νεότερα διυλιστήρια της Κίνας, λειτουργεί μονάδα διυλιστικής δυναμικότητας 320.000 βαρελιών την ημέρα στο λιμάνι της πόλης Lianyungang. Στο πλαίσιο μιας παρόμοιας συμμαχίας, η Aramco ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι συμφώνησε να αποκτήσει μερίδιο 10% στην ιδιωτικά ελεγχόμενη Rongsheng Petrochemical Co Ltd για περίπου 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, μια επένδυση που συνδέεται με μια 20ετή συμφωνία προμήθειας αργού πετρελαίου με την, ελεγχόμενη από τη Rongsheng, Zhejiang Petrochemical Corp.