Η ZF Wind Power Belgium απέστειλε το πρώτο σύστημα μετάδοσης κίνησης για την τουρμπίνα V236-15MW της Vestas. Το σύστημα μεταφέρεται με πλοίο μέσω εσωτερικών πλωτών και θαλάσσιων οδών από το Βέλγιο στη Δανία. Η ανεμογεννήτρια Vestas V236-15MW διαθέτει πτερύγια μήκους 115,5 μέτρων και μπορεί να παράγει έως και 80GWh ετησίως, ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες της τοποθεσίας.

Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε ότι η σειριακή παραγωγή του κινητήριου συστήματος 15MW θα ξεκινήσει στην ZF Wind Power Lommel το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Από το 2024, η ZF Wind Power θα μεταφέρει καθημερινά τους κινητήριους μοτέρ ανά φορτηγίδα από το εργοστάσιο στο Lommel στο λιμάνι της Αμβέρσας.

Στην Αμβέρσα, ένα ποντοπόρο πλοίο θα φορτώνεται πλήρως με κινητήριες μονάδες καθ' οδόν προς τον προορισμό τους. Εάν αυτά μεταφέρονταν ένα προς ένα οδικώς, ο χρόνος και το κόστος θα ήταν πολύ υψηλότερα.

"Οι μεταφορές μέσω πλωτών οδών μας επιτρέπουν να βελτιστοποιήσουμε τις διαδικασίες εφοδιαστικής, συμβάλλοντας παράλληλα σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ZF Wind Power Felix Henseler.