Σε εξέλιξη βρίσκεται διαβούλευση σχετικά με τα σχέδια για ένα προτεινόμενο νέο ηλιακό πάρκο με αποθήκευση μπαταριών που βρίσκεται μεταξύ του Μπάκιγχαμ και του Άιλεσμπερι. Υπό ανάπτυξη από τις εταιρείες EDF Renewables UK και PS Renewables, το ηλιακό πάρκο Rosefield κατατάσσεται ως έργο υποδομής εθνικής σημασίας (NSIP), επειδή η παραγωγική του ικανότητα θα υπερβαίνει τα 50MW.

 

Τμήματα του χώρου του Rosefield θα χρησιμοποιηθούν για αναψυχή, τοπίο και οικολογικές βελτιώσεις, ενώ η διαβούλευση αποσκοπεί στην ανάδραση σχετικά με αυτά καθώς και με τις πρώτες προτάσεις διάταξης.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έξι εβδομάδες και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023.

Η ανατροφοδότηση από τις τοπικές κοινότητες θα συμβάλει στη διαμόρφωση των προτάσεων για το ηλιακό πάρκο Rosefield και στον προσδιορισμό των πιθανών οφελών που θα μπορούσε να υποστηρίξει στην τοπική περιοχή.

Ο Διευθυντής της EDF Renewables UK για την ηλιακή ενέργεια, την αποθήκευση και το ιδιωτικό καλώδιο, Matthew Boulton, δήλωσε: "Η EDF Ανανεώσιμες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μια εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ηλιακής ενέργειας: "Βρισκόμαστε σήμερα στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του ηλιακού πάρκου Rosefield, με τις τοπικές απόψεις να είναι ζωτικής σημασίας για να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε τα σχέδιά μας.

"Ενθαρρύνουμε όλους να έρθουν σε επαφή μαζί μας, να συναντηθούν μαζί μας και να μοιραστούν τις απόψεις τους κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης.

"Η κλιματική αλλαγή είναι μια πρόκληση στην αντιμετώπιση της οποίας πρέπει όλοι να συμβάλουμε - από τις μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή έως τις μετασχηματιστικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε σε ολόκληρη την οικονομία μας.

"Η ηλιακή ενέργεια αποτελεί σημαντικό μέρος του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση - είναι αξιόπιστη και μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα σε σύγκριση με άλλους τύπους τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

"Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο εστιάζει στην ενίσχυση της εγχώριας προσφοράς καθαρής ενέργειας".