Οι τιμές των εμπορευμάτων είδαν κάποια μέση αντιστροφή, με τις τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν από το πρόσφατο υψηλό τους, ενώ τα μέταλλα μείωσαν κάποιες από τις πρόσφατες απώλειές τους. Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν αφού άγγιξαν το υψηλό των 97 USD/βαρέλι την Τετάρτη. Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν σε πολυετές εποχικό χαμηλό- αυτό στήριξε την απότομη ανοδική καμπύλη τόσο για το Brent όσο και για το WTI.

Οι μειώσεις της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία συσφίγγουν σημαντικά την ισορροπία της αγοράς πετρελαίου. Η Σαουδική Αραβία είναι πιθανό να αυξήσει την επίσημη τιμή πώλησης πετρελαίου στην Ασία για τις πωλήσεις του Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Bloomberg. Όλα αυτά συμβαίνουν όταν η ζήτηση στην Κίνα και τις ΗΠΑ φαίνεται ισχυρή. Η αύξηση των διεθνών ταξιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας ενισχύει την κινεζική ζήτηση πετρελαίου. Επιπλέον, η προσφορά πετρελαιοειδών γίνεται πιο περιορισμένη με τους πρόσφατους περιορισμούς των εξαγωγών. Τα σχέδια της Κίνας να περιορίσει τις ποσοστώσεις εξαγωγής καυσίμων για φέτος θα μπορούσαν να περιορίσουν περαιτέρω την αγορά πετρελαιοειδών. Η αγορά αντιμετωπίζει ήδη τα χαμηλότερα αποθέματα και την πρόσφατα επιβληθείσα απαγόρευση εξαγωγής ντίζελ και βενζίνης από τη Ρωσία. Προσθέτοντας σε αυτές τις δυσκολίες εφοδιασμού, τα διυλιστήρια πετρελαίου των ΗΠΑ θα κλείσουν για συντήρηση, αποσύροντας μέρος της παραγωγής κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο κινήθηκε οριακά υψηλότερα. Οι διακοπές παραγωγής διατάραξαν τις ροές εφοδιασμού ενόψει της περιόδου θέρμανσης, η οποία ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα. Ενώ οι ευρωπαϊκές αποθήκες φυσικού αερίου είναι σχεδόν γεμάτες, οι αποσύρσεις αποθεμάτων θα καθορίσουν τις τιμές.

Τυχόν περαιτέρω διαταραχές στις ροές εφοδιασμού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απότομες αποσύρσεις από τα αποθέματα, αφήνοντας την αγορά επιρρεπή σε αιχμές τιμών. Σύμφωνα με το Bloomberg, η ρωσική παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 1,4 δισ. κ.μ. σε ετήσια βάση σε 47,7 δισ. κ.μ. τον Αύγουστο. Ωστόσο, οι τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου της Βόρειας Ασίας υποχώρησαν, καθώς οι υψηλότερες τιμές επιβάρυναν τη ζήτηση spot. Οι ισχυρές αγορές από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα δεν κατάφεραν να ανυψώσουν τις τιμές. Οι Ινδοί εισαγωγείς καθυστερούν τις αποστολές, καθώς οι τιμές αυξήθηκαν περισσότερο από 10% τους τελευταίους δύο μήνες.

Τα βιομηχανικά μέταλλα κέρδισαν κάποιο έδαφος την Πέμπτη λόγω της υποχώρησης του δολαρίου ΗΠΑ. Οι τιμές του ψευδαργύρου αυξήθηκαν στα 2.620 USD/t, καθώς τα αποθέματα μειώθηκαν, γεγονός που είδε το cash-3m spread να μειώνεται κατά 14,50 USD/t. Ο χαλκός και το αλουμίνιο μείωσαν επίσης τις απώλειές τους. Το νικέλιο ήταν το μόνο μέταλλο που υποχώρησε λόγω της αύξησης των αποθεμάτων στο SHFE. Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος διατηρήθηκαν κοντά στα 116 USD/t.

Ο χρυσός διεύρυνε τις απώλειές του στα 1.876 USD/ουγγιά. Η υποχώρηση του USD δεν κατάφερε να στηρίξει τις τιμές. Το ασφάλιστρο χρυσού spot της Κίνας μειώθηκε απότομα κατά USD30/ουγγιά. Οι χαμηλότερες τιμές είδαν κάποιες αγορές να αναδύονται, με τα αποθέματα των ETF να αυξάνονται κατά 17.484 χιλ. ουγγιές. Η πλατίνα ήταν ο παίκτης με τις καλύτερες επιδόσεις στο χώρο, καθώς οι τιμές ανέκαμψαν στα 910 USD/ουγγιά.