Επιβολή Ανώτατης Τιμής Πώλησης Πετρελαιοειδών Προϊόντων στους Καταναλωτές (Α.Τ.Κ.), σε Ορισμένες Περιοχές της Χώρας

Επιβολή Ανώτατης Τιμής Πώλησης Πετρελαιοειδών Προϊόντων στους Καταναλωτές (Α.Τ.Κ.), σε Ορισμένες Περιοχές της Χώρας
Energia.gr
Τρι, 19 Αυγούστου 2008 - 11:04
Σύμφωνα με την απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης κ. Χρήστου Φώλια και Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, με την οποία ορίστηκε ανώτατη τιμή καταναλωτή (ΑΤΚ) για τους νόμους Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Ρεθύμνου, Χανίων και Χίου για συγκεκριμένα πετρελαιοειδή προϊόντα κίνησης και λαμβάνοντας υπόψη τα πλέον πρόσφατα στοιχεία των τιμοληψιών, προσδιορίστηκαν οι παρακάτω ΑΤΚ οι οποίες ισχύουν από ώρα 22.00 της 18ης Αυγούστου 2008

Σύμφωνα με την απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης κ. Χρήστου Φώλια και Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, με την οποία ορίστηκε ανώτατη τιμή καταναλωτή (ΑΤΚ) για τους νόμους Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Ρεθύμνου, Χανίων και Χίου για συγκεκριμένα πετρελαιοειδή προϊόντα κίνησης και  λαμβάνοντας υπόψη τα πλέον πρόσφατα στοιχεία των τιμοληψιών, προσδιορίστηκαν οι παρακάτω ΑΤΚ οι οποίες ισχύουν από ώρα 22.00 της 18ης Αυγούστου 2008 : 

Α) Για νησιά με τουλάχιστον 3 σημεία πώλησης υγρών καυσίμων

  • αμόλυβδη βενζίνη:      1,241 Ευρώ/λίτρο
  • αμόλυβδη Super:        1,438 Ευρώ/λίτρο
  • Super:                 1,320 Ευρώ/λίτρο και
  • Diesel :               1,362  Ευρώ/λίτρο

Β) Για νησιά με μέχρι 2 σημεία πώλησης υγρών καυσίμων

  • αμόλυβδη βενζίνη:      1,251 Ευρώ/λίτρο
  • αμόλυβδη Super:        1,448 Ευρώ/λίτρο
  • Super:                 1,330 Ευρώ/λίτρο και
  • Diesel :               1,372Ευρώ/λίτρο

Σημειώνεται ότι η μεθοδολογία με την οποία καθορίζεται αυτή η ανώτατη τιμή, προσδιορίζεται από τη ΡΑΕ. Το αποτέλεσμα προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη ως τιμή αναφοράς τη μέση τιμή του νομού Αττικής, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην τιμοληψία του υπουργείου ανάπτυξης την 13η Αυγούστου 2008 με όριο κόστους μεταφορικών τα 0,055 ευρώ/λίτρο. Σε περιπτώσεις νησιών με το πολύ μέχρι δυο σημεία πώλησης καύσιμων το όριο αυτό εκτιμήθηκε σε 0,065 ευρώ/λίτρο.

Σημειώνεται ότι με την επόμενη τιμοληψία του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, θα επαναπροσδιορισθεί η ΑΤΚ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η ΑΤΚ αφορά τα ακόλουθα προϊόντα ανά Νομό :


Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης ενημερώνει ότι εχθές απεστάλη 2η εγκύκλιος προς όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς στην οποία ορίζονται οι ΑΤΚ ανά περίπτωση.