Ο πετρελαϊκός γίγαντας του Άμπου Ντάμπι ADNOC θα εγκαταστήσει μια μονάδα δέσμευσης άνθρακα (CCS), δυναμικότητας 10 τόνων την ημέρα, κατασκευής της Carbon Clean με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, σε εργοστάσιο λιπασμάτων αζώτου που ανήκει στη Fertiglobe, όπως ανέφερε η Carbon Clean σε ανακοίνωσή της την Τρίτη

Η κινητή μονάδα CycloneCC κατασκευάζεται στα ΗΑΕ και θα αναπτυχθεί στο εργοστάσιο της Fertiglobe στο βιομηχανικό συγκρότημα Ruwais. Η Fertiglobe, παραγωγός και διανομέας αζωτούχων λιπασμάτων και αμμωνίας, δημιουργήθηκε ως στρατηγική συνεργασία μεταξύ της OCI και της ADNOC τον Σεπτέμβριο του 2019.

Οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΑΕ που φιλοξενούν το COP28, έχουν υποστηρίξει την τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα για την αντιμετώπιση των εκπομπών. Ωστόσο, ορισμένες χώρες έχουν τονίσει ότι η τεχνολογία δεν υποκαθιστά τη δραστική μείωση των ορυκτών καυσίμων.

Το εργοστάσιο Fertil της Fertiglobe στα ΗΑΕ έχει παραγωγική ικανότητα 1,2 εκατομμυρίων μετρικών τόνων αμμωνίας και 2,1 εκατομμυρίων μετρικών τόνων ουρίας.