Τέταρτη διαδοχική υποχώρηση για τον «μαύρο χρυσό», καθώς η τροπική καταιγίδα «Fay», μοιάζει να «αγνοεί» τον Κόλπο του Μεξικό και ως εκ τούτου να μην βρίσκονται σε κίνδυνο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Ήδη η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας δεν επηρέασε την λειτουργία των εγκαταστάσεών της στον Κόλπο του Μεξικό, καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωσή τους.

Τέταρτη διαδοχική υποχώρηση για τον «μαύρο χρυσό», καθώς η τροπική καταιγίδα «Fay», μοιάζει να «αγνοεί» τον Κόλπο του Μεξικό και ως εκ τούτου να μην βρίσκονται σε κίνδυνο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Ήδη η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας δεν επηρέασε την λειτουργία των εγκαταστάσεών της στον Κόλπο του Μεξικό, καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωσή τους.

Με την «απουσία» της απειλής και του πλήγματος από τον τυφώνα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου για το Brent υποχώρησε στο επίπεδο των 110,90 δολαρίων ανά βαρέλι σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,93%.

Σε ανάλογη πορεία κινείται και το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό, το οποίο αγγίζει το επίπεδο των 111,90 δολαρίων, με απώλειες 0,87%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμερικανικό αργό έχει υποχωρήσει 24% από το ιστορικό υψηλό του – πάνω από τα 147 δολάρια – το οποίο είχε αγγίξει στις αρχές Ιουλίου.

(Από www.euro2day.gr, 19/08/2008)