Η Tesla και η κυβέρνηση της πολιτείας Nuevo León εξακολουθούν να διαπραγματεύονται για την ανάπτυξη υποδομών στο Gigafactory του Μεξικού, γεγονός που θα μπορούσε ενδεχομένως να εξηγήσει την καθυστέρηση στην έναρξη της κατασκευής.

Η Tesla ανακοίνωσε τελικά το Gigafactory Mexico κατά τη διάρκεια της Ημέρας Επενδυτών της τον Μάρτιο. Η αυτοκινητοβιομηχανία εξασφάλισε ένα κομμάτι γης λίγο έξω από το Monterrey, Nuevo León, για την κατασκευή του εργοστασίου.

Η Tesla έχει μιλήσει για την κατασκευή του εργοστασίου σε χρόνο ρεκόρ, ελπίζοντας μάλιστα να ξεπεράσει το χρονοδιάγραμμα του Gigafactory Shanghai των εννέα μηνών μεταξύ της διάνοιξης του εδάφους και της παραγωγής.

Ωστόσο, αυτή η διάνοιξη του θεμέλιου λίθου δεν έχει έρθει ακόμα.

Τον περασμένο μήνα, πήραμε κάποιες ενδείξεις από πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας ότι δεν θα πρέπει να κρατάμε την αναπνοή μας για να προχωρήσει το έργο με τον ρυθμό που η Tesla υπαινίχθηκε για πρώτη φορά.

Τώρα, ο κυβερνήτης του Nuevo León, Samuel Garcia, δίνει μερικές λεπτομέρειες σχετικά με το τι μπορεί να καθυστερεί το εργοστάσιο.

Ο Samuel Garcia αποκάλυψε ότι η Tesla ζήτησε από την κυβέρνηση να αναπτύξει "υποδομές ενέργειας, νερού, οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών" στο χώρο του εργοστασίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, σημειώνει το Reuters, η Tesla και η κυβέρνηση της Nuevo Leon βρίσκονται στα πρώτα στάδια της λεπτομερούς καθορισμού των επενδύσεων και των υποδομών που απαιτούνται.

Η κυβέρνηση φαίνεται να είναι πολύ ανοιχτή σε μια μεγάλη επένδυση σε αυτές τις υποδομές, γνωρίζοντας ότι η ίδια η επένδυση της Tesla στο εργοστάσιο θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας για την περιοχή.