Ο Ερντογάν απεκλείσθη από την διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γρανάδα, με τους ηγέτες των υποψηφίων χωρών για ένταξη στην «ηνωμένη Ευρώπη»,  κατ’ εντολήν  του προέδρου της ΕΕ Ιωσήφ Μπορέλ αλλ’ οι εκασταχού πράκτορες της Τουρκίας απεσιώπησαν το γεγονός και υιοθέτησαν την εκδοχή ότι ο Τούρκος πρόεδρος «ασθένησε». Αν θέλουμε το πιστεύουμε.

Ο πρόεδρος Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν απεχώρησε της διασκέψεως καθώς δεν ηθέλησε ν’ αντιμετωπίσει μ ό ν ο ς τη διεθνή κατακραυγή για τη μαζική έξοδο των Αρμενίων από το καταληφθέν, με την βοήθεια της Τουρκίας, Ναγκόρνο-Καραμπάχ - μέχρι πρότινος παλαιόθεν Αρμενική περιοχή.

Κανονικά τα μέσα μαζικής παραπληροφορήσεως θα έπρεπε να σημειώσουν τις εξελίξεις αυτές και τα Τουρκικά να εξεγερθούν για τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό της Τουρκίας. Όταν η Ελλάς απεκλείσθη από την Γερμανίδα καγκελάριο φράου Μέρκελ της διασκέψεως στο Βερολίνο για την Λιβύη, το 2015, οι Τούρκοι εκάγχαζαν και η τότε Ελληνική «σοσιαλδεξιά κυβέρνηση» αγρόν ηγόραζε. Η ευγένεια εξευγενίζει ιδίως σήμερα με το «θετικό κλίμα» που επικρατεί στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Προσώρας.

Εχθές, Αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος F-35 κατέρριψε Τουρκικό Μη-επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα, πάνω από τον Συριακή περιοχή Αλ-Χασακάχ, κατ’ εντολήν του Αμερικανού υπουργού Άμυνας , Λόιντ  Όστιν, οποίος διεμαρτυρήθη προς τον Τούρκο ομόλογο του Γιασάρ Γκιουλέρ, ότι η Τουρκική αεροπορία παρέβη τα θεσπισμένα πρωτόκολλα όταν βομβάρδιζε πλησίον Νατοϊκών δυνάμεων αλλά ο πρώην αρχηγός των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων , «έκανε την πάπια», κατά το κοινώς λεγόμενο.

Είναι η πρώτη φορά που μία Νατοϊκή δύναμη, η Αμερική, βάλλει με πυραύλους εναντίον άλλης, της Τουρκίας και η Βορειατλαντική συμμαχία (α-λα-καρτ) τηρεί σιγήν ιχθύος. Έξω από τα νερά της.

Όταν τα Τουρκικά μαχητικά αλώνιζαν πάνω από τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και χάσαμε έναν Έλληνα πιλότο, τον αείμνηστο Ηλιάκης, το  ανθελληνικό ΝΑΤΟ συνιστούσε «ψυχραιμία». Τώρα που η Τουρκία βομβαρδίζει στόχους στην Συρία κοντά στο Συριακό Δημοκρατικό Στρατό (SDF) που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, μόνο οι Ιρανοί σημείωσαν ότι «στο ΝΑΤΟ δεν θεωρούν την Τουρκία σύμμαχο» ενώ οι γνωστοί ενταύθα οπαδοί του κατευνασμού της Τουρκίας κατάπιαν την …γραφίδα τους, που τόσες φορές υποτίμησε την γεωπολιτική θέση της Ελλάδος, η οποία τώρα αναβαθμίζεται «εξ αντιδιαστολής».

Τέλος, στα ιδικά μας: Τα 16 λευκά ψηφοδέλτια στην θεσμική Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εθεωρήθησαν ως πρώιμος διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ  απ’ τους αριστερούς καλάμους που βρίθουν ακόμη και σε κεντροδεξιά ΜΜΕ. Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στο παρελθόν στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Εκτός από τον κ. Φλαμπουράρη που απεκλείσθη από κομματικά όργανα, η κοινοβουλευτική υποομάδα Τσακαλώτου- Αχτσιόγλου  απεδοκίμασε τις επιλογές του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη που έχρισε «υπερσυντονιστή» τον κ .Πολάκη, επιβραβεύοντας τον για το τοξική του δράση, η οποία τον είχε εξαιρέσει προσφάτως των εκλογικών διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ. Η αβροφροσύνη υποτάσσεται στην σκοπιμότητα.

Ως έγραψε ο Κ. Καριωτάκης για την αβρότητα «κάτι το ωραίο που σκυθρωποί πόθοι το περιτριγυρίζουν», ισχύει και στην Ελληνική  πολιτική σκηνή.