Τα Ηνωμένα Εθνη δηλώνουν κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια ότι ο στόχος τους είναι να εξαλείψουν ολικά τη φτώχεια σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030. Μας μένουν επτά χρόνια για το 2030 και κανένας από αυτούς τους στόχους, και ειδικότερα η εξάλειψη της φτώχειας, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται

Προσφάτως, στις 7 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν μία ακόμα Διεθνής Διάσκεψη για την Διατροφική Ασφάλεια. Επικεντρώθηκε στην προώθηση καινοτόμων λύσεων στον αγρο-διατροφικό τομέα, στην ισότητα των φύλων, στη βοήθεια σε μικρούς αγρότες και στις διατροφικές πρωτοβουλίες στα σχολεία. Έλειπαν, ως συνήθως, συγκεκριμένα μέτρα υλοποίησης.

Το πρόβλημα είναι πολύπλοκο και δεν είναι μόνο πρόβλημα χρημάτων.

Ένα cappuccino στο Starbucks της Νέας Υόρκης κοστίζει 3,25 δολάρια. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως στο Βερολίνο, στη Ζυρίχη και στις Βρυξέλλες, κοστίζει από 5 έως 6 δολάρια, στη Σαουδική Αραβία 7.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (World Food Program) με 15 δολάρια, δηλαδή 3 με 4 cappuccino εξαρτάται που τους πίνεις, μπορεί να τραφεί ένα πεινασμένο παιδί στην Αφρική για ένα μήνα. Με ένα cappuccino τρώνε 3 με 5 άνθρωποι που πεινάνε για μια μέρα.

(η συνέχεια στο protagon.gr)

* Ο Μάριος Καμχής είναι πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρώην πρόεδρος της ΜΟΔ ΑΕ