Η Ομοσπονδία για τη Μικροκινητικότητα και τον Αθλητισμό και το Αθλητικό Συμβούλιο του Ντουμπάι ανακοίνωσαν τη δημιουργία του Dubai Electric Scooter Cup, της κατεξοχήν βιτρίνας για τους αγώνες με ηλεκτρονικά σκούτερ και τις δυνατότητες της μικροκινητικότητας. Ως επιστέγασμα του Έτους Βιωσιμότητας στα ΗΑΕ, το Dubai Electric Scooter Cup θα πραγματοποιηθεί

στις 16 Δεκεμβρίου 2023 και θα φέρει στην ίδια πίστα τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου για να αγωνιστούν με το ταχύτερο ηλεκτρικό σκούτερ στους δρόμους του Ντουμπάι.

Γιορτάζοντας τη βιωσιμότητα, τη νέα κινητικότητα, την ασφάλεια και τη συμμετοχικότητα, δεκαέξι άνδρες και γυναίκες αναβάτες θα διαγωνιστούν μαζί σε έναν αγώνα τύπου knockout με ταχύτητες άνω των 100 χλμ/ώρα για τον τίτλο του πρώτου πρωταθλητή του Dubai Electric Scooter Cup.

Η Ομοσπονδία για τη Μικροκινητικότητα και τον Αθλητισμό πρωτοστατεί στην ανάπτυξη της μικροκινητικότητας ως μια συναρπαστική νέα μορφή αγώνων και ως μια πιο βιώσιμη μορφή αστικής κινητικότητας. Αυτή η συνεργασία με το Αθλητικό Συμβούλιο του Ντουμπάι για τη φιλοξενία του πρώτου Κυπέλλου Ηλεκτρικών Σκούτερ του Ντουμπάι έχει ως στόχο να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη της ασφάλειας, των υποδομών και της τεχνολογίας στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της μικροκινητικότητας.