Υποχωρούν σήμερα οι τιμές του αργού, καθώς απομακρύνονται οι φόβοι για τη διακοπή του εφοδιασμού λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή μετά και τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας ότι θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της αγοράς. Πάντως, Μόσχα και Ριάντ δεν έχουν ως τώρα συζητήσει για πιθανές ενέργειες του OPEC+ σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή

Αναλυτικότερα, το Brent και το WTI είχαν εκτιναχθεί πάνω από 3,50 δολάρια τη Δευτέρα λόγω των ανησυχιών ότι οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς θα μπορούσαν να κλιμακωθούν προκαλώντας μια ευρύτερη σύγκρουση.

Έτσι, εν μέσω αυτού του κλίματους, το αμερικανικό αργό τύπου WTI και ειδικότερα το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου σημειώνει απώλειες κατά 2,64% στα 83,70 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το συμβόλαιο πετρελαίου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου χάνει 2,02% στα 85,88 δολάρια το βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ σε δηλώσεις που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία δεν έχουν συζητήσει για πιθανή δράση του OPEC+ σε περίπτωση που επιβαρυνθεί περαιτέρω η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.