Η Shell έχει παραιτηθεί από συγκεκριμένους στόχους που αφορούν δαπάνες και όγκους σχετικά με ζντισταθμίσεις άνθρακα, γνωστές και ως “λύσεις βασισμένες στη φύση” (NBS), δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Wael Sawan στο Energy Intelligence Forum την Τρίτη

Υπενθυμίζεται ότι η Shell είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της για επενδύσεις περίπου 100 εκατ. δολ. ετησίως σε αντισταθμίσεις και χρήση πιστώσεων αξίας έως και 120 εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμου CO2 ετησίως έως το 2030. Ωστόσο, ορισμένα μεγάλα έργα που δημιουργούν πιστώσεις αντιστάθμισης, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης των δασών, έχουν τεθεί υπό έλεγχο επειδή υπερέβαλαν σχετικά με τον αντίκτυπό τους στο κλίμα, ενώ ορισμένοι ακτιβιστές για το κλίμα υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε αντιστάθμιση είναι ένα φύλλο συκής για τη συνέχιση της χρήσης υδρογονανθράκων.

«Και οι δύο αριθμοί έχουν αποσυρθεί», δήλωσε ο Sawan μιλώντας μέσω βιντεοσυνδέσμου καθώς διαδηλωτές για το κλίμα απέκλεισαν την είσοδο του συνεδρίου στο Λονδίνο για αρκετές ώρες.

"[Στόχος μου] είναι να συνεχίσω να οδηγώ τον οργανισμό μου σε λύσεις που βασίζονται στη φύση, να μην ξοδεύω το συγκεκριμένο ποσό ή να μην ξοδεύω με οποιοδήποτε κόστος για να λάβω έναν ορισμένο αριθμό πιστώσεων, αλλά να οδηγήσω πραγματικά προς αυτό που θα ήταν μια βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα για εμάς ως εταιρεία».