Η Tesla δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα και την επιστολή προς τους μετόχους της για το τρίτο τρίμηνο του 2023 και επιβεβαίωσε ότι όντως ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες με κέρδη 0,66 δολάρια ανά μετοχή (non-GAAP) και έσοδα με 23,350 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου. Παρά την απώλεια κερδών, η Tesla υποστηρίζει στην ανακοίνωση ότι είναι σε θέση να αντέξει αρκετά καλά την πτώση των τιμών μειώνοντας το κόστος.

Το κόστος των πωληθέντων προϊόντων μας ανά όχημα μειώθηκε στα 37.500 δολάρια το γ' τρίμηνο. Ενώ το κόστος παραγωγής στα νέα μας εργοστάσια παρέμεινε υψηλότερο από τα καθιερωμένα εργοστάσιά μας, υλοποιήσαμε τις απαραίτητες αναβαθμίσεις το 3ο τρίμηνο για να μπορέσουμε να μειώσουμε περαιτέρω το μοναδιαίο κόστος. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ένας ηγέτης του κλάδου πρέπει να είναι ηγέτης κόστους.

Από τρίμηνο σε τρίμηνο, το μικτό περιθώριο κέρδους της Tesla μειώθηκε μόνο από 18,2% σε 17,9% παρά τις μειώσεις των τιμών.

Η Tesla εξακολουθεί να έχει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές με 0,8 δισεκατομμύρια δολάρια να προστίθενται αυτό το τρίμηνο και η εταιρεία κάθεται τώρα άνετα πάνω από 26 δισεκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα.