LG Energy Solution: Το Νοέμβριο στις ΗΠΑ Νέο Αρθρωτό Οικιακό Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας

LG Energy Solution: Το Νοέμβριο στις ΗΠΑ Νέο Αρθρωτό Οικιακό Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας
energia.gr
Πεμ, 19 Οκτωβρίου 2023 - 11:31

Η LG Energy Solution θα λανσάρει ένα νέο αρθρωτό οικιακό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS) στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Το νέο ESS ονομάζεται LG Energy Solution enblock και ο γίγαντας μπαταριών ιόντων λιθίου με έδρα τη Σεούλ λέει ότι είναι εύκολο στην εγκατάσταση και ενσωματώνει "ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας".

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν τη δυνατότητα να συναρμολογήσουν τρία, τέσσερα ή πέντε συγκροτήματα μονάδων μπαταρίας (BMA) μαζί με μια εξειδικευμένη μονάδα ελέγχου μπαταρίας (BCU):

- Η LG Energy Solution enblock S 10 διαθέτει τρία BMA και ενεργειακή χωρητικότητα 10,6 kWh.
- Η LG Energy Solution enblock S 14 διαθέτει τέσσερις BMA και ενεργειακή χωρητικότητα 14,1 kWh.
- Το LG Energy Solution enblock S 17 έχει πέντε BMAs και ενεργειακή χωρητικότητα 17,7 kWh.
- Το LG Energy Solution enblock S υποστηρίζει την παράλληλη σύνδεση δύο μονάδων αντιστοίχισης για μέγιστη ισχύ 14 kW.

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης αξίζει να αναφερθεί ότι ένα Tesla Powerwall 2 έχει ενεργειακή χωρητικότητα 13,5 kWh και μέγιστη ισχύ 10 kW, με μέγιστη εγκατάσταση 10(!) Powerwalls.

Το ωραίο με τα αρθρωτά ESS είναι ότι αν το σπίτι σας χρειάζεται περισσότερη εφεδρική μπαταρία, τότε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες μονάδες για να ενισχύσετε την αποθήκευση μπαταριών. Έτσι, εάν εγκαταστήσετε έναν οικιακό φορτιστή EV και το τρέχον σύστημα ESS δεν έχει αρκετή χωρητικότητα για να το υποστηρίξει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, τότε μπορείτε να προσθέσετε άλλη μια μονάδα.

Η LG λέει ότι το σύστημα είναι "plug and play" και μπορεί να εγκατασταθεί σε μόλις 15 λεπτά, χωρίς "βίδες για να στερεώσετε". Μπορεί είτε να τοποθετηθεί σε τοίχο είτε να στηθεί σε μόνιμη διάταξη και μπορεί να τοποθετηθεί σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.