H επιστροφή της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης και οι φόβοι για μείωση των προμηθειών από την Κασπία οδήγησαν σε ανάκαμψη το πετρέλαιο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Η υπογραφή της συμφωνίας για ανάπτυξη της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία έγινε «αποδεκτή» με ιδιαίτερα οξεία αντίδραση από πλευρά της Ρωσίας, η οποία την χαρακτήρισε ως «σαφή επιθετική ενέργεια», ενώ υποστήριξε ότι θα χρησιμοποιήσει και άλλους τρόπους αντίδρασης «πέραν της διπλωματίας».

H επιστροφή της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης και οι φόβοι για μείωση των προμηθειών από την Κασπία οδήγησαν σε ανάκαμψη το πετρέλαιο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Η υπογραφή της συμφωνίας για ανάπτυξη της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία έγινε «αποδεκτή» με ιδιαίτερα οξεία αντίδραση από πλευρά της Ρωσίας, η οποία την χαρακτήρισε ως «σαφή επιθετική ενέργεια», ενώ υποστήριξε ότι θα χρησιμοποιήσει και άλλους τρόπους αντίδρασης «πέραν της διπλωματίας».

Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό να φθάσει έως και τα 117 δολάρια ανά βαρέλι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Ν. Υόρκης, ενώ υποχώρησε ελαφρώς, στις ασιατικές αγορές, στο επίπεδο των 116,83 δολαρίων.

Άνοδος 1,3% σημειώνεται για το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου του Brent το οποίο, στην αγορά του Λονδίνου αγγίζει, το επίπεδο των 115,80 δολαρίων.