Οι ανησυχίες για το οικονομικό σκηνικό επιβάρυνε το κλίμα σε όλο το συγκρότημα εμπορευμάτων. Αυτό επιδεινώθηκε από τη μείωση του κινδύνου σε όλες τις αγορές. Ο χαλκός άγγιξε για λίγο ένα χαμηλό 11 μηνών εν μέσω ενδείξεων ότι η αυστηρότερη νομισματική πολιτική επιβαρύνει τη ζήτηση. Το κόστος δανεισμού εκτινάσσεται στα ύψη, με την απόδοση των 10ετών ομολόγων να αγγίζει το 5%. Αυτό εγείρει ανησυχίες 

ότι θα επηρεαστεί η μεταποιητική δραστηριότητα. Η Tesla απέσυρε τις προσδοκίες για την ανάπτυξη καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια πλήττονται καθώς οι καταναλωτές γίνονται πιο συνειδητοί στο κόστος. Οι Αμερικανοί κατασκευαστές ηλιακών προειδοποιούν για ακυρωμένες και καθυστερημένες παραγγελίες. Αυτό έρχεται καθώς τα αποθέματα του κόκκινου μετάλλου στις αποθήκες του London Metal Exchange ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Οκτώβριο του 2021. Το ισχυρότερο USD δημιουργεί επίσης πρόσθετους αντίθετους ανέμους στον τομέα των βασικών μετάλλων. Η άνοδος των επιτοκίων και η ανησυχία για την πολιτική της Federal Reserve προκάλεσαν ένα ράλι, καθιστώντας το πιο ακριβό για τους αγοραστές σε άλλα νομίσματα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιδηρομεταλλεύματος υποχώρησαν καθώς οι ανησυχίες για τον τομέα ακινήτων της Κίνας επιβάρυνε το κλίμα. Οι πιστωτές προετοιμάζονται για πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους στην ταλαιπωρημένη κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, Country Garden. Αυτό έρχεται αφότου η Evergrande είπε ότι θα πρέπει να επανεκτιμήσει το δικό της σχέδιο αναδιάρθρωσης χρέους. Αυτό θα μπορούσε τελικά να καθυστερήσει οποιαδήποτε αναμενόμενη ανάκαμψη στον τομέα των ακινήτων. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών παραμένουν αδύναμες, με τρεις από τις τέσσερις πόλεις πρώτης κατηγορίας της Κίνας να καταγράφουν πτώση στις πωλήσεις μέχρι στιγμής φέτος.

Ο χρυσός σημείωσε πτώση καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν απότομα. Ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο ανέκτησε μερικές από αυτές τις απώλειες αφού η απόδοση των 10ετών UST έπεσε σχεδόν κατά 20 bp στο κλείσιμο. Η ανάκαμψη υποβοηθήθηκε επίσης από τη διοικητή της Federal Reserve, Loretta Mester, υποδηλώνοντας ότι η τράπεζα ήταν κοντά στο να ολοκληρώσει τον κύκλο σύσφιξης της, εάν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμενόταν.

H πιθανή συγκράτηση της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς σε όλη τη Μέση Ανατολή οδήγησε το αργό πετρέλαιο χαμηλότερα. Το Ισραήλ φαίνεται να έχει σταματήσει την ευρέως αναμενόμενη χερσαία επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας για να κερδίσει χρόνο για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούσε η Χαμάς. Η περαιτέρω καθυστέρηση της επόμενης φάσης του πολέμου αναγκάζει τους εμπόρους να επανεκτιμήσουν τον κίνδυνο της προσφοράς. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία επίπτωση, αλλά ο τελικός κίνδυνος για την αγορά παραμένει αμετάβλητος. Έως και 20mb/d πετρελαίου θα μπορούσαν να διαταραχθούν άμεσα και μέσω παρεμπόδισης της εφοδιαστικής, εάν η σύγκρουση εκτείνεται σε όλη την άμεση περιοχή.

Η χαλάρωση των γεωπολιτικών κινδύνων ''επιβάρυνε'' επίσης τις παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου. Οι ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς υποχώρησαν έως και 6% στις αρχές της διαπραγμάτευσης. Ο ήπιος καιρός επηρέασε επίσης το συναίσθημα. Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα είναι θερμότερο από το μέσο όρο στις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Maxar Technologies. Τα σχεδόν πλήρη αποθέματα παρέχουν επίσης κάποια σταθερότητα στην αγορά. Οι τιμές LNG της Βόρειας Ασίας αυξήθηκαν μετά την προειδοποίηση του προγραμματιστή του έργου Tellurian ότι η Ευρώπη και η Ασία αντιμετωπίζουν κίνδυνο άνοδο των τιμών εάν ένας κρύος χειμώνας αυξήσει τη ζήτηση και στις δύο αγορές.