To Ηλεκτρικό Ιπτάμενο Ταξί της Wisk Aero (Boeing), Πραγματοποίησε τις Πρώτες Πτήσεις στο Λος Άντζελες

To Ηλεκτρικό Ιπτάμενο Ταξί της Wisk Aero (Boeing), Πραγματοποίησε τις Πρώτες Πτήσεις στο Λος Άντζελες
energia.gr
Τρι, 24 Οκτωβρίου 2023 - 13:50

Η Wisk Aero, η εταιρεία ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί της Boeing, πραγματοποίησε τις πρώτες δημόσιες πτήσεις επίδειξης eVTOL στο Λος Άντζελες αυτή την εβδομάδα. Η εταιρεία πέτυχε τον άθλο στην 100η επέτειο του αεροδρομίου του Long Beach. Ένα βίντεο από την εκδήλωση δείχνει την πτήση που σημειώνει ρεκόρ. Η Wisk ξεκίνησε ως Zee Aero το 2010, ενώ αργότερα συγχωνεύτηκε με την Kitty Hawk Corporation. Αφού συνειδητοποίησαν τις δυνατότητες

του ηλεκτρικού αεροταξί πέμπτης γενιάς, το αεροσκάφος και η ομάδα αναπτύχθηκαν για να σχηματίσουν τη Wisk με επένδυση της Boeing.

Ο γίγαντας της αεροδιαστημικής διοχέτευσε αρκετούς γύρους χρηματοδότησης στην startup και νωρίτερα φέτος, η Wisk έγινε θυγατρική πλήρως ιδιοκτησία της Boeing.

Αν και η εταιρεία λειτουργεί χωριστά, η Wisk έχει πρόσβαση στο τεράστιο δίκτυο ανάπτυξης, δοκιμών και άλλων τομέων εξειδίκευσης της Boeing.

Τον Οκτώβριο, η Wisk έγινε η πρώτη ηλεκτρική εταιρεία κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) αεροταξί που πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Πτήσης του Λονγκ Μπιτς, η Wisk επέκτεινε τα επιτεύγματά της, πραγματοποιώντας την πρώτη δημόσια επίδειξη πτήσης με ηλεκτρικό αεροταξί. Η επίδειξη (χρησιμοποιώντας το eVTOL 5ης γενιάς της Wisk) έκανε προεπισκόπηση του μέλλοντος της αυτόνομης επιβατικής πτήσης.