Η General Motors απέσυρε την Τρίτη τις προοπτικές κερδών της για το 2023 λίγο πριν από τη νέα απεργία του συνδικάτου United Auto Workers σε ένα από τα πιο κερδοφόρα εργοστάσιά της. Με τη σύγκρουση του UAW να περιορίζει τα έσοδα και τα κέρδη, η διευθύνουσα σύμβουλος Mary Barra είπε στους επενδυτές ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα επιβραδύνει τη στρατηγική της για ηλεκτρικά οχήματα για να θέσει τα κέρδη πάνω από τους στόχους πωλήσεων.

 

Ο Πρόεδρος της United Auto Workers, Shawn Fain, αποφάσισε να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Arlington, στο Τέξας, το οποίο κατασκευάζει εξαιρετικά κερδοφόρα Cadillac Escalade, Chevrolet Suburban και άλλα μεγάλα SUV. Η κίνηση ήρθε λιγότερο από τέσσερις ώρες αφότου η GM δημοσίευσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Η κίνηση του UAW να κλείσει ένα από τα πιο κερδοφόρα εργοστάσια της GM θα ωθήσει το εβδομαδιαίο κόστος των απεργιών του συνδικάτου πολύ πάνω από το επιτόκιο των 200 εκατομμυρίων δολαρίων την εβδομάδα που σκιαγράφησαν τα στελέχη της GM για τους επενδυτές νωρίτερα την Τρίτη.

Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της GM ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Ο Fain επεσήμανε αυτό ως αιτία για την UAW να αυξήσει την πίεση στην εταιρεία για να βελτιώσει την προσφορά της, η οποία περιλαμβάνει επί του παρόντος αύξηση μισθού 23% σε διάστημα 4-1/2 ετών.