Η Ιαπωνία Ζητά Από τη Σαουδική Αραβία να Αυξήσει την Παραγωγή της για να Σταθεροποιηθεί η Παγκόσμια Αγορά Πετρελαίου

Η Ιαπωνία Ζητά Από τη Σαουδική Αραβία να Αυξήσει την Παραγωγή της για να Σταθεροποιηθεί  η Παγκόσμια Αγορά Πετρελαίου
energia.gr
Τετ, 25 Οκτωβρίου 2023 - 14:49

Η Ιαπωνία προέτρεψε την Πέμπτη τη Σαουδική Αραβία και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες να αυξήσουν την παραγωγή τους προκειμένου να σταθεροποιηθεί η παγκόσμια αγορά πετρελαίου

«Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα παροτρύνει τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες να σταθεροποιήσουν την παγκόσμια αγορά αργού πετρελαίου αυξάνοντας την παραγωγή και επενδύοντας στην παραγωγική ικανότητα», δήλωσε ο Αρχιγραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Hirokazu Matsuno σε συνέντευξη Τύπου.

Οι δηλώσεις του γίνονται καθώς οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται εν μέσω της συνεχιζόμενης ένοπλης σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς, απειλώντας με τον αντίκτυπό της την παγκόσμια οικονομία.

«Ζητήσαμε από τη Σαουδική Αραβία, ως χώρα παραγωγής πετρελαίου, να παράγει περισσότερο πετρέλαιο έτσι ώστε να συμβάλει στη σταθερότητα της διεθνούς αγοράς αργού πετρελαίου», πρόσθεσε ο Matsuno.

Εξάλλου, την Τετάρτη, ο Σαουδάραβας βασιλιάς και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μίλησαν τηλεφωνικά για την κατάσταση στη Γάζα και την ανθρωπιστική βοήθεια.

Η σύγκρουση στη Γάζα, η οποία βρίσκεται υπό συνεχή ισραηλινό βομβαρδισμό και αποκλεισμό από τις 7 Οκτωβρίου, μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 3.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, ενώ ο αριθμός των νεκρών από πλευράς Ισραήλ ξεπερνά τους 1.400.