Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ο οικονομικός διευθυντής της Volkswagen είπε ότι οι παραγγελίες EV μειώθηκαν κατά 50% στην Ευρώπη. Η πρόσληψη παραγγελιών της VW υποχώρησε, λόγω της επιβράδυνσης της συνολικής αγοράς. Ο Όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι παραδόσεις EV αυξήθηκαν κατά 45% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τις 531.500 τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

 

Το μερίδιο πωλήσεων EV της VW διαμορφώθηκε στο 9% το τρίτο τρίμηνο για ένα σύνολο 7,9% έως τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία δήλωσε ότι παραμένει σε καλό δρόμο για να πετύχει τον (προηγουμένως μειωμένο) ετήσιο στόχο της 8-10%.

Η Ευρώπη ήταν η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen, με περισσότερα από 341.000 ηλεκτρικά μοντέλα (+61%) που πουλήθηκαν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας από πλευράς κερδών, ήταν η επόμενη με 117.100 πωλήσεις μοντέλων (+4%). Οι παραδόσεις EV στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 74% σε 50.300.

Εν τω μεταξύ, ο οικονομικός διευθυντής και COO της Volkswagen, Arno Antlitz, εξήγησε σε μια κλήση στα μέσα ενημέρωσης ότι οι παραγγελίες EV στην Ευρώπη έχουν μειωθεί σε 150.000. Αυτό είναι 50% χαμηλότερο από το σύνολο των 300.000 πέρυσι.

Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει πάνω από το 64% των παραδόσεων EV της Volkswagen μέχρι στιγμής φέτος. Αν και οι παραδόσεις αυξήθηκαν ελαφρώς στην Κίνα, ο Antlitz είπε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να χάσει μερίδιο αγοράς EV έως ότου αρχίσουν να κυκλοφορούν νέα μοντέλα που κατασκευάζονται με XPeng.

Οι παραγγελίες EV της Volkswagen μειώνονται στην Ευρώπη

Παρά το γεγονός ότι οι παραγγελίες ηλεκτρικών οχημάτων μειώθηκαν σημαντικά από πέρυσι στην Ευρώπη, η Volkswagen άρχισε να παρατηρεί αύξηση της κατανάλωσης κατά το τρίτο τρίμηνο.

Η Antiliz είπε ότι αν και η λήψη παραγγελιών ήταν κάτω από τους στόχους, η δυναμική παράδοσης αναμένεται να συνεχιστεί. Απέδωσε τη χαμηλότερη ζήτηση στη συνολική τάση της αγοράς.

Η Hildegard Wortmann, η οποία επιβλέπει το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις της VW, εξήγησε νωρίτερα αυτό το μήνα: «Η λήψη παραγγελιών μας είναι χαμηλότερη από τους φιλόδοξους στόχους μας λόγω της χαμηλότερης από την αναμενόμενη συνολική τάση της αγοράς».

Ο εκπρόσωπος της VW απέδωσε την ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου σε ένα υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο που περιμένει να διεκπεραιωθεί. Είπε ότι οι στροφές της εφοδιαστικής αλυσίδας και της εφοδιαστικής εξομαλύνονται, με αποτέλεσμα να συντομεύονται οι χρόνοι παράδοσης.

Η Volkswagen μείωσε την καθοδήγηση νωρίτερα φέτος από 11% μερίδιο πωλήσεων EV σε 8-10%. Οι αγώνες της αυτοκινητοβιομηχανίας οδήγησαν σε περικοπές παραγωγής στη Γερμανία τον περασμένο μήνα λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης.

Aναβαθμισμένο ID.4

Η εταιρεία ελπίζει ότι τα «ανανεωμένα» ID.4 και ID.5, τα κορυφαία σε πωλήσεις EV της VW, θα βοηθήσουν στην ανατροπή. Τα νέα μοντέλα έρχονται με νέα ηλεκτρική κίνηση και μπαταρία, παρέχοντας μεγαλύτερη αυτονομία εκτός από ένα σύγχρονο infotainment.

Η Volkswagen κυκλοφόρησε επίσης το κορυφαίο ID.7, το οποίο είναι διαθέσιμο για παραγγελία εδώ και εβδομάδες. Το νέο ηλεκτρικό sedan ξεκινά από περίπου 62.000 $ (56.995 €) με αυτονομία έως και 385 μίλια (621 km) WLTC.