Το Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι οριστικοποίησε τέσσερις νέες περιοχές για αιολικά πάρκα στον Κόλπο του Μεξικού. Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να προωθεί το σχέδιό της για υπεράκτια αιολική ενέργεια παρά την πρόσφατη οπισθοδρόμηση για τη βιομηχανία και το αμυδρό ενδιαφέρον για την πρώτη αιολική δημοπρασία στον Κόλπο του Μεξικού.

Η ανακοίνωση περιέγραψε τέσσερις πρόσθετες περιοχές κυρίως στα ανοιχτά του Τέξας, καθώς και μία πιο κοντά στη Λουιζιάνα, που λένε ότι έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτήσουν με ρεύμα περισσότερα από τρία εκατομμύρια σπίτια. Αυτό είναι ένα ενδιάμεσο βήμα που θα ακολουθήσει η δημοσίευση των προτεινόμενων τοποθεσιών καθώς και μια περίοδος 60 ημερών για δημόσια διαβούλευση. Οι προτεινόμενες περιοχές μίσθωσης είναι πιθανό να βελτιωθούν περαιτέρω με βάση τα στοιχεία πριν προγραμματιστεί η δημοπρασία μίσθωσης.

Η πρώτη πώληση αιολικής μίσθωσης ανοικτής θάλασσας στον Κόλπο του Μεξικού πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου και κατέληξε σε μία μόνο προσφορά. Το BOEM είχε χρησιμοποιήσει τρεις μισθώσεις ως δοκιμές για την περιοχή, με δύο να προσφέρονται κοντά στο Galveston και ένα κοντά στη λίμνη Charles. Η RWE Offshore US Gulf ήταν ο πλειοδότης, προσφέροντας 5,6 εκατομμύρια δολάρια για την περιοχή Lake Charles Lease, η οποία σύμφωνα με το BOEM έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει έως και 1,24 γιγαβάτ υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και να τροφοδοτήσει σχεδόν 435.000 σπίτια. Οι ειδικοί ανέφεραν μια μακρά λίστα προκλήσεων που κάνουν την Ακτή του Κόλπου μια διαφορετική πρόταση για την αιολική ενέργεια έναντι των βορειοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών. Η RWE φέρεται να είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει καθορίσει κανένα σχέδιο για την περιοχή μίσθωσης.

Οι τέσσερις αιολικές περιοχές που προτείνονται στη δεύτερη φάση της προσφοράς περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη των 495.000 στρεμμάτων, περίπου 47 μίλια από τις ακτές του Τέξας. Το δεύτερο είναι λίγο πάνω από 91.000 στρέμματα περίπου 53 μίλια μακριά από τις ακτές του Τέξας και το τρίτο είναι σχεδόν 120.000 στρέμματα περίπου 61,5 μίλια από την ακτή του Τέξας. Η ενιαία περιοχή που προτείνεται για τη Λουιζιάνα είναι σχεδόν 57.000 στρέμματα και 82 μίλια μακριά από την ακτή.

Από την αρχή της διακυβέρνησης Μπάιντεν, το BOEM υπογραμμίζει ότι έχει εγκρίνει τα πρώτα τέσσερα υπεράκτια αιολικά έργα της χώρας, πραγματοποίησε τέσσερις δημοπρασίες μίσθωσης υπεράκτιων αιολικών και ξεκίνησε περιβαλλοντικές αναθεωρήσεις 10 υπεράκτιων αιολικών έργων. Άνοιξαν τόσο την ακτή του Ειρηνικού όσο και τον Κόλπο του Μεξικού αν και για δύο υπήρξαν αντιδράσεις, το BOEM συνεχίζει τη διαδικασία εξερεύνησης πρόσθετων ευκαιριών στο Όρεγκον, στον Κόλπο του Μέιν και στον Κεντρικό Ατλαντικό.