Η κινεζική BYD Co Ltd σημείωσε τη Δευτέρα κέρδη ρεκόρ για το τρίτο τρίμηνο, τα υψηλότερα από ποτέ για κάθε τρίμηνο, καθώς ο γίγαντας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων διατήρησε την ηγετική του θέση στην εγχώρια αγορά παρά τη χαμηλότερη ζήτηση και τον αυξημένο ανταγωνισμό. Τα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα 10,41 δισ. γιουάν (1,42 δισ. δολάρια), σημειώνοντας αύξηση 82,2% σε σχέση με πέρυσι, 

με αύξηση των εσόδων κατά 38,5% στα 162,15 δισεκατομμύρια γιουάν, σύμφωνα με δήλωση της BYD στο χρηματιστήριο. Σημείωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου θα μπορούσαν να διπλασιαστούν.

Αυτή ήταν μια μικρότερη αύξηση από το δεύτερο τρίμηνο, όταν τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 145%. Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου ήταν εντός του εύρους των προβλέψεών του μεταξύ 9,55 δισεκατομμυρίων γιουάν και 11,55 δισεκατομμυρίων γιουάν.

Οι πωλήσεις του κολοσσού των EVs με έδρα το Shenzhen, του οποίου οι επενδυτές περιλαμβάνουν την Berkshire Hathaway του Warren Buffett, συνέχισαν να αυξάνονται δυναμικά παρά το γεγονός ότι αρκετοί από τους ανταγωνιστές του μείωσαν τις τιμές εν μέσω της μείωσης της ζήτησης στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η BYD κατέγραψε 22,12% στο μικτό περιθώριο κέρδους του τρίτου τριμήνου, σε σύγκριση με 18,73% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters για τις οικονομικές αποκαλύψεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Συγκριτικά, το μεικτό περιθώριο κέρδους της Tesla, που επλήγη από επιθετικές μειώσεις τιμών, ιδιαίτερα στην Κίνα, διαμορφώθηκε στο 17,9% το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των αναλυτών άνω του 18% και από 18,2% το δεύτερο τρίμηνο.

Η BYD, η οποία επεκτείνεται στο εξωτερικό μαζί με αρκετούς άλλους κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, έσπασε τα ρεκόρ με τις πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων (NEV) αυξήθηκαν κατά 53% από έτος σε έτος σε 824.001 το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας. Η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 71.231 NEVs σε αγορές του εξωτερικού κατά το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο 323% σε ετήσια βάση.

Η εταιρεία ξεκίνησε να πουλά το δεύτερο μοντέλο EV στην Ιαπωνία τον Σεπτέμβριο και έχει δεσμευτεί σε συνεργασίες για την επέκταση των πωλήσεων στη Νοτιοανατολική Ασία.

Οι συνολικές πωλήσεις NEV της Κίνας αυξήθηκαν κατά 22,1% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αντιπροσωπεύοντας το 36,6% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων. Ωστόσο, η αύξηση των πωλήσεων NEV μειώθηκε από την αύξηση 34,5% τον Αύγουστο.