Εκτός από αυτοκίνητα, καράβια, τρένα, κλιματιστικά, ψυγεία κ.λπ. η Hyundai φτιάχνει και αιολικά. Η HD Hyundai Electric υπέγραψε ένα μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την ανάπτυξη ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου ισχύος 3 GW plus στην πόλη Jindo-gun, στην επαρχία Jeollanam-do, στη Νότια Κορέα, με την Pacifico Energy Korea, την CS Wind, την Korea Ocean Engineering & Consultants Co και την Daebul Shipbuilding στο HD Hyundai Global R&D Center τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου.

Το έργο είναι η κατασκευή ενός υπεράκτιου συστήματος ισχύος 3,2 GW που αποτελείται από τρία συγκροτήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα ανοικτά των ακτών του Jindo-gun στα νοτιοδυτικά της Κορέας. Αρκεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε 3 εκατομμύρια νοικοκυριά με συνολικό κόστος 19 tn KRW.
Η Pacifico Energy θα είναι υπεύθυνη για τις επενδύσεις σε μετοχές και τη συνολική επιχειρηματική ανάπτυξη, και η HD Hyundai Electric θα προμηθεύει ανεμογεννήτριες και εξοπλισμό ισχύος για υπεράκτιους υποσταθμούς. Μοιράστηκαν επίσης τους ρόλους τους στους αιολικούς πύργους και τις υποδομές, την εγκατάσταση υποθαλάσσιων καλωδίων και τη συντήρηση.

Η κυβέρνηση της Ν.Κορέας προωθεί ενεργά έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας για να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050 και Εθνικά Αποφασισμένη Συνεισφορά έως το 2030. Έχει ανακοινώσει ότι θα επεκτείνει την ανάπτυξη υπεράκτιων εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας στην Κορέα στα 26,7 GW έως το 2036.

Η HD Hyundai Electric θα συνεχίσει να εργάζεται για να αναζωογονήσει την υπεράκτια επιχείρηση αιολικής ενέργειας στην Κορέα και να δημιουργήσει μια τοπική αλυσίδα εφοδιασμού, δήλωσε η εταιρεία.