Το Gigafactory Mexico έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες για να ξεκινήσει η κατασκευή. Τώρα, εναπόκειται στην Tesla να δώσει το πράσινο φως αφού η αυτοκινητοβιομηχανία άνοιξε τα φρένα στο έργο. Η Tesla ανακοίνωσε επίσημα το Gigafactory Mexico τον Μάρτιο, και μέχρι πρόσφατα, αναρωτιόμασταν ποια ήταν η αναμονή για να ξεκινήσει η παραγωγή αφού η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι ήθελε να προχωρήσει γρήγορα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tesla επιβεβαίωσε ότι έβαλε φρένο στο έργο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ είπε ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί και η Tesla παραγγέλνει «προϊόντα μεγάλης διάρκειας» για αυτό, αλλά ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το πώς βλέπουν την οικονομία να ανακάμπτει. Εν τω μεταξύ, η αυτοκινητοβιομηχανία προτιμά να επενδύει στο Τέξας.

Τώρα, ο υπουργός Οικονομίας του Nuevo León, Iván Rivas, σχολίασε την κατάσταση σε μια προφανή προσπάθεια να τονώσει την εμπιστοσύνη στο έργο.

Είπε ότι το έργο συμβαίνει και ότι η Tesla έχει πλέον λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες:

«Η Tesla έρχεται, η Tesla εργάζεται, η Tesla κατά κάποιο τρόπο έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή, όπως και η κυβέρνηση του Nuevo León. «Το κάνουμε ταυτόχρονα, έχουν ήδη όλες τις ομοσπονδιακές και κρατικές άδειές τους».

Αυτός πρόσθεσε:

«Μας έδωσαν ήδη όλες τις ανάγκες τους για να ξεκινήσουμε την κατασκευή, οπότε μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η Tesla έρχεται στο Nuevo León».

Ωστόσο, ο πολιτικός δεν πρόσφερε χρονοδιάγραμμα για την έναρξη κατασκευής του έργου. Πρόσφατα μάθαμε ότι οι «ανάγκες» σχετίζονται με κάποιες υποδομές που θέλει να κατασκευαστεί η Tesla γύρω από το προγραμματισμένο εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένης της «ενέργειας, νερού, οδικής και σιδηροδρομικής υποδομής».

Φαίνεται ότι εναπόκειται πλέον στην Tesla να αποφασίσει πότε θέλει να προχωρήσει με το νέο εργοστάσιο.