Ο επικεφαλής του τομέα φυσικού αερίου και χαμηλών εκπομπών άνθρακα της BP δήλωσε την Τετάρτη ότι η υπεράκτια αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ είναι «θεμελιωδώς κατεστραμμένη», αλλά τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν, αφού η BP και ο εταίρος της, η εταιρεία Equinor, ανακοίνωσαν απομείωση αξίας ύψους 840 εκατ. δολ. για τα έργα τους στις ΗΠΑ

Η Orsted, η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών στον κόσμο, ακολούθησε την Τετάρτη σημειώνοντας απομείωση ύψους έως και 5,6 δις δολ. λόγω της απόφασής της να σταματήσει την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών έργων στις ΗΠΑ.

Η Anja-Isabel Dotzenrath είπε, μιλώντας σε συνέδριο της FT Energy Transition στο Λονδίνο, ότι τα προβλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνουν την αδειοδότηση, τη χρονική καθυστέρηση μεταξύ της υπογραφής συμφωνιών αγοράς ενέργειας και των έργων που κατασκευάζονται και την έλλειψη μηχανισμών προσαρμογής στον πληθωρισμό. «Απαιτείται μια θεμελιώδης επαναφορά στην ταχύτητα αδειοδότησης, την ασφάλεια της αδειοδότησης κ.λπ...», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η BP και η Equinor μελετούν μια νέα πρόταση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ που θα επέτρεπε στις εταιρείες να επαναλάβουν τα έργα με μια «ταχεία» διαδικασία.

«Υπάρχει μια πορεία προς τα εμπρός, αλλά ενέχει προκλήσεις», δήλωσε η Dotzenrath στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου. «Πιστεύω ότι όλα αυτά τα έργα θα κατασκευαστούν».