Οι αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίζουν να επικρατούν στις αγορές ενέργειας. Τα ζητήματα από πλευράς προσφοράς βοήθησαν να ωθήσουν ορισμένες αγορές μετάλλων υψηλότερα. Ο χρυσός κυκλοφόρησε καθώς η Fed (η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ρων ΗΠΑ) δήλωσε ότι δεν είχε λάβει απόφαση για την επόμενη συνεδρίαση που θα καθορίσει την πολιτική της. Αφού ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, ο Πρόεδρος Jerome Powell ανέφερε ότι ήταν δυνατή η περαιτέρω αυστηροποίηση της πολιτικής φέτος.

Στις αρχές της συνεδρίασης, ο χρυσός είχε υποχωρήσει πάνω από τα 1.990 USD/ουγγιά, αφού η Fed ανακοίνωσε σχέδια να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των πωλήσεων χρέους της. Οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν στη συνέχεια. 

Το αργό πετρέλαιο κέρδισε στις αρχές της διαπραγμάτευσης καθώς η αγορά ανησυχεί για τις επιπτώσεις του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. Το Ιράν ανανέωσε τις εκκλήσεις του για εμπάργκο πετρελαίου στο Ισραήλ από μουσουλμανικές χώρες. Το κλίμα υποστηρίχθηκε επίσης από σημάδια στενότητας στη φυσική αγορά. Τα ευρωπαϊκά αποθέματα πετρελαίου έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδό τους για αυτήν την εποχή της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με στοιχεία της Woodmac. Ωστόσο, οι γεωπολιτικές ανησυχίες αμβλύνθηκαν κάπως αφού αναφέρθηκε ότι Αμερικανοί πολίτες και ξένοι υπήκοοι θα μπορούν να βγουν από τη Γάζα. Αυτή είναι η πρώτη τέτοια εξέλιξη από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία εισβολή του. Η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ επηρέασε επίσης το κλίμα. Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 773 kbbl την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ. Τα αποθέματα βενζίνης παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος μειώθηκαν κατά 792 kbbl.

Οι παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου σημείωσαν πτώση εν μέσω συνεχιζόμενων κινδύνων για την προσφορά. Η Αίγυπτος άρχισε να περιορίζει τις προμήθειες φυσικού αερίου σε ορισμένες βιομηχανίες έντασης ενέργειας, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει διακοπές ρεύματος λόγω ελλείψεων καυσίμων. Αυτό ακολουθεί αναφορές ότι οι εξαγωγές LNG έχουν σταματήσει, εν μέρει λόγω διαταραχών στις ροές φυσικού αερίου από το Ισραήλ. Το LNG της Βόρειας Ασίας υποχώρησε καθώς οι αγοραστές περιορίζουν τις χειμερινές προμήθειες.

Ο χαλκός υποχώρησε από το υψηλό ενός μήνα εν μέσω ενδείξεων ασθενούς ζήτησης στην Κίνα. Μετά την απροσδόκητη πτώση του επίσημου PMI, συρρικνώθηκε και ο δείκτης υπευθύνων αγορών Caixin, σε ένδειξη ότι η οικονομική ανάκαμψη χάνει τη δυναμική του. Οι επενδυτές ήταν επίσης κουρασμένοι πριν από τη συνεδρίαση της FOMC, όπου τελικά η κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα. Το αλουμίνιο παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο καθώς η αγορά αναφέρει ότι τα χυτήρια στο Γιουνάν υπόκεινται πλέον σε ανανεωμένες περικοπές παραγωγής. Οι τιμές του ψευδαργύρου αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση της Nyrstar ότι θα σταματήσει δύο ορυχεία ψευδαργύρου στις ΗΠΑ λόγω της πτώσης των τιμών. Τα ορυχεία Gordonsville και Cumberland θα σταματήσουν προσωρινά την παραγωγή τους στις 30 Νοεμβρίου. Ως αιτία αναφέρθηκαν τα υψηλά κόστη, ενώ αυτά τα ορυχεία διακρίνονται για την περιορισμένη περιεκτικότητά τους σε πολύτιμα μέταλλα που συμβάλλουν στην αντιστάθμιση του κόστους σε άλλες παρόμοιες εργασίες. Αυτό ακολουθεί το κλείσιμο άλλων ορυχείων στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και το Περού τον τελευταίο καιρό.

Το σιδηρομετάλλευμα σημείωσε άνοδο εν μέσω ζητημάτων από πλευράς προσφοράς. Οι εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος από την Αυστραλία μειώθηκαν κατά περισσότερο από 3 εκατ. τόνους την εβδομάδα που έληξε στις 27 Οκτωβρίου. Οι προσδοκίες είναι για περαιτέρω πτώσεις το τέταρτο τρίμηνο.