Οι αγορές ενέργειας υποστηρίχθηκαν από ανησυχίες σχετικά με τη στενότητα της προσφοράς. Η αυξανόμενη αισιοδοξία για την οικονομική δραστηριότητα της Κίνας ώθησε τα βιομηχανικά μέταλλα υψηλότερα. Το αργό πετρέλαιο ξεκίνησε έντονα την εβδομάδα αφού η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στους περιορισμούς στην παραγωγή. Οι δύο μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου θα παραμείνουν

με τους συνδυασμένους περιορισμούς προμήθειας 1,3 mb/d μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό είναι πάνω από τις περικοπές που έγιναν νωρίτερα μέσα στο έτος από τη συμμαχία ΟΠΕΚ+. Η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τους όγκους παραγωγής τον επόμενο μήνα και θα εξετάσει εάν θα εμβαθύνει την περικοπή, ανάλογα με τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς. Οι περιορισμοί παραγωγής, υπό το φως των περιορισμένων επιπτώσεων στην προσφορά πετρελαίου του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, υποδηλώνουν ότι εξακολουθούν να ανησυχούν για τη ζήτηση. Αυτό τονίστηκε από την απόφαση της Saudi Aramco να μειώσει τις επίσημες τιμές πώλησής της στους Ευρωπαίους αγοραστές κατά 2,30 USD/βαρέλι. Διατήρησε αμετάβλητες τις τιμές για τους Ασιάτες αγοραστές. Υπήρξε μικρή αλλαγή στο γεωπολιτικό σκηνικό. Οι ΗΠΑ διέψευσαν πληροφορίες ότι είχαν έρθει σε επαφή με το Ιράν επιδιώκοντας κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η επιφυλακτική στάση του Ισραήλ στις χερσαίες επιχειρήσεις παρέμεινε.

Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν εν μέσω υψηλών επιπέδων αποθήκευσης και ήπιων καιρικών προγνώσεων. Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης των περιοχών είναι ουσιαστικά γεμάτες, σύμφωνα με την Gas Infrastructure Europe. Εν τω μεταξύ, ο σχετικά ήπιος και θυελλώδης καιρός θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση φυσικού αερίου, αλλά υπάρχουν πρώιμες ενδείξεις ότι η ζήτηση μπορεί να αυξηθεί φέτος. Η κατανάλωση αυξήθηκε 1% ετησίως τον Οκτώβριο, η πρώτη αύξηση από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για την περιοχή. Υπολογίζουμε ότι η Ευρώπη χρειάζεται ακόμα να μειώσει τη ζήτηση κατά 15% για να αποφύγει τις ελλείψεις αυτόν τον χειμώνα, ακόμα κι αν οι θερμοκρασίες είναι κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα. Οι τιμές LNG της Βόρειας Ασίας παρέμειναν σταθερές καθώς οι εισαγωγείς περίμεναν τον ψυχρότερο καιρό για να ενισχύσουν την κατανάλωση προτού προβούν σε πρόσθετες αγορές. Αυτό έρχεται καθώς οι χιονοθύελλες στην Κίνα ανάγκασαν ορισμένες βορειοανατολικές πόλεις να κλείσουν τα σχολεία και να σταματήσουν τη δημόσια συγκοινωνία τη Δευτέρα.

Τα βιομηχανικά μέταλλα αύξησαν τα πρόσφατα κέρδη λόγω της συνεχιζόμενης αισιοδοξίας για τη ζήτηση στην Κίνα. Αυτό ακολούθησε μια αναφορά της κρατικής εφημερίδας, Securities Times, ότι η κεντρική κυβέρνηση θα αναλάβει περισσότερα χρέη για να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς της τοπικής χρηματοδότησης. Την περασμένη εβδομάδα, το Πεκίνο ανακοίνωσε μια ασυνήθιστη έκδοση ομολόγων κεντρικής κυβέρνησης 1 τρις CNY. Αυτό υποβοηθήθηκε από μια ευρύτερη ανάκαμψη του κλίματος, καθώς οι κεντρικές τράπεζες στρέφονται σε μια πιο ουδέτερη στάση πολιτικής μετά από επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων. Αυτό οδήγησε σε απότομη πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων τις τελευταίες ημέρες. Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα έδειξαν μια ψύξη της αμερικανικής αγοράς εργασίας. Η αγορά χαλκού απέκρουσε τα σημάδια ισχυρότερης προσφοράς. Το Escondida της BHP, το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο, σημείωσε άνοδο 25% ετησίως τον Σεπτέμβριο σε 107,3kt.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιδηρομεταλλεύματος έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Μάρτιο εν μέσω ενδείξεων ισχυρότερης ζήτησης. Τα επίπεδα αποθεμάτων στα μεγάλα κινεζικά χαλυβουργεία μειώθηκαν κατά 16,6% στα 13,8 εκατ. τόνοι στα τέλη Οκτωβρίου σε σύγκριση με τα μέσα Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της China Iron and Steel Association.