Η ACWA Power υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με τη Masdar και την Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν (SOCAR) για την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ισχύος 500 MW. Τα έργα θα αναπτυχθούν στην Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχτσιβάν της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν. Τα συμβαλλόμενα μέρη που θα υπογράψουν το MoU θα δουν τους οργανισμούς να συγκεντρώνουν την τεχνογνωσία τους

για να επιταχύνουν την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που επιταχύνουν την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και βοηθούν το Αζερμπαϊτζάν να επιτύχει τους καθαρούς μηδενικούς στόχους του.

Ο Marco Arcelli, διευθύνων σύμβουλος της ACWA Power, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη Masdar και τη SOCAR στη δέσμευσή μας για την προώθηση λύσεων καθαρής ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

«Το κοινό μας όραμα για ένα βιώσιμο και απελευθερωμένο μέλλον υπερβαίνει τον ανταγωνισμό.

«Με τη συγκέντρωση, η ACWA Power, η Masdar και η SOCAR επιδεικνύουν την ακλόνητη δέσμευσή μας να επιταχύνουμε τις προσπάθειες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές παγκοσμίως.

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε βοηθώντας το Αζερμπαϊτζάν να προχωρήσει προς τους καθαρούς μηδενικούς στόχους του και μέσω αυτής της συνεργασίας, στοχεύουμε να δώσουμε το παράδειγμα για τον κλάδο».