Ναυτιλία: Σύστημα Μείωσης Κατανάλωσης και Ρύπων από την Κορυφαία Εταιρεία Τροφοδοσίας Καυσίμων

Ναυτιλία: Σύστημα Μείωσης Κατανάλωσης και Ρύπων από την Κορυφαία Εταιρεία Τροφοδοσίας Καυσίμων
energia.gr
Παρ, 10 Νοεμβρίου 2023 - 07:59

Η φιλανδική Auramarine Ltd, η κορυφαία εταιρεία στα συστήματα τροφοδοσίας καυσίμων για τη ναυτιλία, τις βιομηχανίες επεξεργασίας και την ηλεκτρική ενέργεια, παρουσίασε τη νέα της λύση, το Auramarine Fuel Economiser (AFE). Το AFE επιτρέπει στους πλοιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης να αναλύουν προληπτικά και να προσδιορίζουν πού μπορούν να μειωθούν η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων

επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση μεταξύ 5% και 20%. Το AFE της Auramarine παρακολουθεί και μετρά τη συνολική κατανάλωση καυσίμου των πλοίων σε ολόκληρο τον στόλο, συλλέγοντας δεδομένα από συστήματα καυσίμου και ισχύος επί του σκάφους, από κύριους και βοηθητικούς κινητήρες έως αεριοστρόβιλους, λέβητες και γεννήτρια αδρανούς αερίου, ανεξάρτητα από το εάν ένα σκάφος βρίσκεται σε λειτουργία ή όχι. Συλλέγονται δεδομένα για μυριάδες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του τύπου του λιπαντικού που χρησιμοποιείται, της κατανάλωσης, του όγκου, των πληροφοριών μάζας, του ιξώδους και της συμπεριφοράς θερμοκρασίας, καθώς και δεδομένα μετρητή ισχύος άξονα και κινητήρα.

 

Λεπτομερής ανασκόπηση όλων των ιστορικών δεδομένων και γεγονότων (παράδειγμα)

Το AFE μειώνει την πολυπλοκότητα και διευκολύνει τη συλλογή δεδομένων για σκοπούς ακριβούς αναφοράς, σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, όπως ο δείκτης έντασης άνθρακα (CII) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), καθώς και τη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου και των διαδικασιών στο πλοίο. Αυτό περιλαμβάνει την επισήμανση ευκαιριών για μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. βελτιστοποίηση των λειτουργιών αναλύοντας τα προφίλ καυσίμων και τη χρήση του στόλου· τον εντοπισμό τομέων για τη βελτίωση της ασφάλειας καθώς και την επαγγελματική ανάπτυξη· πρόληψη της περιττής φθοράς. και ανάλυση των δεδομένων εξοπλισμού της Auramarine για προγραμματισμένη και προληπτική συντήρηση.

Mέχρι τώρα, έχουν γίνει βήματα προς την επίτευξη της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της ναυτιλίας, με ανανεωμένους και πιο φιλόδοξους στόχους που τέθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Θαλάσσιας Προστασίας του Περιβάλλοντος (MEPC80) του ΙΜΟ. Και σύμφωνα με τους κανονισμούς CII, από τον Μάρτιο του 2024, τα πλοία άνω των 5.000 GT θα λαμβάνουν αξιολογήσεις από το Α έως το Ε, με το τελευταίο να αντιπροσωπεύει τα λιγότερο αποδοτικά πλοία. Τα όρια θα γίνουν ολοένα και πιο αυστηρά έως το 2030, μεταξύ άλλων από άλλους ρυθμιστικούς φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το AFE είναι ένα ανεξάρτητο σύστημα και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σκάφος ανεξάρτητα από τον κινητήρα ή το σύστημα παροχής καυσίμου που χρησιμοποιεί. Μπορεί να ενσωματωθεί στα περισσότερα συστήματα επί του σκάφους και μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων σε μόλις δύο ημέρες.

Το λανσάρισμα του AFE αντιπροσωπεύει την προσέγγιση του κύκλου ζωής της Auramarine για τη συνεργασία με τους πελάτες της και την ευρύτερη αγορά για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων που τους υποστηρίζουν στην πλοήγηση του σημαντικού μετασχηματισμού στη ναυτιλιακή βιομηχανία. από λογισμικό που υποστηρίζει την υποβολή εκθέσεων για κανονισμούς εκπομπών και τη δημιουργία λειτουργικής απόδοσης· κορυφαίο υλικό και κεφαλαιουχικός εξοπλισμός της αγοράς, όπως συστήματα προμήθειας καυσίμων που υποστηρίζουν την ασφαλή παράδοση των τρεχόντων και μελλοντικών καυσίμων· και εγκατάσταση και συνεχής υποστήριξη κύκλου ζωής που διασφαλίζει την ακεραιότητα και την απόδοση των λύσεών της.