ΗΠΑ: Το Μεγαλύτερο Χαλυβουργείο στον Κόσμο Αποκτά 2η Ζωή ως Εργοστάσιο Ανεμογεννητριών

ΗΠΑ: Το Μεγαλύτερο Χαλυβουργείο στον Κόσμο Αποκτά 2η Ζωή ως Εργοστάσιο Ανεμογεννητριών
energia.gr
Παρ, 10 Νοεμβρίου 2023 - 13:21

Αυτή την εβδομάδα, η Ναυτιλιακή Διοίκηση του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ απένειμε 47,4 εκατομμύρια δολάρια στο νέο εργοστάσιο, που ονομάζεται Sparrows Point Steel. Έξι νομοθέτες του Μέριλαντ (όλοι του Δημοκρατικού κόμματος) εξέδωσαν κοινή δήλωση σχετικά με το θέμα όπου αναφέρουν δημιουργούν θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης στις ΗΠΑ και στο Μέριλαντ,  καθώς αυτή η επένδυση θα βοηθήσει να γίνει η Βαλτιμόρη

ανταγωνιστικός κόμβος παραγωγής για υπεράκτια αιολική ενέργεια και κορυφαίος προορισμός για καθαρή ενέργεια ανάπτυξη.

Η Sparrows Point Steel βρίσκεται στην τοποθεσία, κοντά στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, εκεί που ήταν η Bethlehem Steel, η οποία ιδρύθηκε το 1887 και έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός χάλυβα στον κόσμο τη δεκαετία του 1950, με 30.000 εργαζόμενους. Ωστόσο, η κατάρρευση της αμερικανικής χαλυβουργίας ανάγκασε το εργοστάσιο σε χρεοκοπία και έκλεισε οριστικά το 2012 και εγκαταλείφθηκε.
Το 2021, η US Wind, ο κατασκευαστής των υπεράκτιων αιολικών πάρκων 300 MW MarWin και 800 MW Momentum Wind του Maryland, ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει το Sparrows Point Steel σε 90 στρέμματα της παλιάς τοποθεσίας.

Θα παράγει θεμέλια και άλλα χαλύβδινα εξαρτήματα που χρειάζονται για τα MarWin και Momentum Wind. Το τελικό σχέδιο είναι το εργοστάσιο να εξυπηρετεί ολόκληρο τον υπεράκτιο αιολικό τομέα στην Ανατολική Ακτή. Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν χαλύβδινες πλάκες κάμψης σε ρολό, συγκόλληση, βαφή και επίστρωση, καθώς και τοποθέτηση και ομαδοποίηση μεγάλων εξαρτημάτων για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη τοποθεσία όπου βρίσκεται το Sparrows Point Steel Mill ονομάζεται τώρα Tradepoint Atlantic και οι εργασίες είναι σε εξέλιξη για να καθαριστεί το περιβάλλον και να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.