Η Volkswagen ανακαλεί σχεδόν 24.000 ηλεκτρικά οχήματα ID.4 στις ΗΠΑ. Η ανάκληση οφείλεται σε έλλειψη πυροπροστασίας στο εσωτερικό σκίαστρο του ID.4. Η Volkswagen ενημέρωσε την Εθνική Υπηρεσία Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) στις ΗΠΑ για τα σχέδιά της να ανακαλέσει ορισμένα μοντέλα ID.4 2023-2024 την Πέμπτη.

 

Αφού η VW παρατήρησε το πρόβλημα μετά από μια εσωτερική αποτυχία δοκιμής τον Μάιο, επικοινώνησε με τον προμηθευτή για διευκρινίσεις. Οι εσωτερικές δοκιμές τους επόμενους μήνες απέτυχαν να βρουν μια βασική αιτία.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, το θέμα τέθηκε στην Επιτροπή Ασφάλειας Προϊόντων της Volkswagen, ζητώντας επιπλέον διευκρινίσεις.

Την 1η Νοεμβρίου, η Volkswagen αποφάσισε να εκδώσει ανάκληση μη συμμόρφωσης, επειδή το εσωτερικό σκίαστρο πάνω από τη γυάλινη οροφή μπορεί να είναι ανεπαρκώς επιβραδυντικό πυρκαγιάς.

Η Volkswagen έιπε ότι θα διορθώσει το πρόβλημα εφαρμόζοντας επιβραδυντικό χωρίς χρέωση. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε πάνω από 10.000 μοντέλα ID.4 στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο για 27.155 έως τον Σεπτέμβριο.

Το ID.4 της Volkswagen έχει ανακληθεί μερικές φορές τώρα. Νωρίτερα φέτος, η VW ανακάλεσε σχεδόν 21.000 EVs ID.4 για ένα πρόβλημα με απώλεια ισχύος κατά την οδήγηση. Οι έμποροι ενημέρωσαν τη μονάδα ελέγχου μπαταρίας HV και το λογισμικό της μονάδας παλμικού μετατροπέα για να επιλύσουν το πρόβλημα. Αυτός ο αριθμός ανάκλησης ήταν 97ZZ.