Η εταιρεία διανομής καυσίμων της Vitol, Petrol Ofisi, συμφώνησε να αγοράσει τα πρατήρια καυσίμων της BP στην Τουρκία έναντι ποσού που δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η Petrol Ofisi θα επεκτείνει το δίκτυο λιανικής της στην Τουρκία κατά 770 πρατήρια σε πάνω από 2.700 σημεία κατόπιν έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές της γείτονος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024

Ο Chris Bake, πρόεδρος της Petrol Ofisi και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Vitol, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εργαστούμε για την οικοδόμηση ενός ισχυρότερου εθνικού πρωταθλητή για τον ενεργειακό τομέα της Τουρκίας. Με τον νεαρό πληθυσμό της και τις δυνατότητες ανάπτυξης, πιστεύουμε στο μέλλον της Τουρκίας».

Ο Mehmet Abbasoglu, Διευθύνων Σύμβουλος της Petrol Ofisi, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή την ευκαιρία για το ότι οικοδομούμε μια ισχυρότερη στρατηγική πλατφόρμα για την εξυπηρέτηση της τουρκικής αγοράς.

Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους νέους συναδέλφους μας σε εύθετο χρόνο ».Η θυγατρική της BP, BP Turkey Refining Limited, κατέχει μερίδιο 51% στην κοινοπραξία του τερματικού πετρελαίου ATAS Anadolu Tasfiyehanesi AS.

Ως κορυφαίος παίκτης στην τουρκική βιομηχανία διανομής καυσίμων, η Petrol Ofisi διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο δίκτυο πρατηρίων λιανικής στην Τουρκία. Επιπλέον, είναι σημαντικός προμηθευτής καυσίμων σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες.