Ένα «Κύμα Ζεστασιάς» Αγκαλιάζει τα Μεγαλύτερα Δημόσια Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής

Ένα «Κύμα Ζεστασιάς» Αγκαλιάζει τα Μεγαλύτερα Δημόσια Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής
energia.gr
Πεμ, 30 Νοεμβρίου 2023 - 07:00

Για μία ακόμα χρονιά, η HELLENiQ ENERGY στηρίζει τη λειτουργία των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία», «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και «Παίδων Πεντέλης», προσφέροντας μέσω της θυγατρικής της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, πετρέλαιο θέρμανσης ΕΚΟ για την κάλυψη των αναγκών τους για τη χειμερινή περίοδο

Μετρώντας ήδη 70 χρόνια λειτουργίας, η HELLENiQ ENERGY αφήνει, με σταθερότητα και συνέπεια, ισχυρό αποτύπωμα στη χώρα μας, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία τόσο για την οικονομία όσο και την κοινωνία. Η δημόσια Υγεία ήταν και συνεχίζει να είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς πυλώνες της στρατηγικής εταιρικής ευθύνης της.

Σε μία τελετή που έλαβε χώρα την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου -του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη όσο και της Γενικής γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, η Διοίκηση του Ομίλου ανακοίνωσε κι επίσημα το Πρόγραμμα «Κύμα ζεστασιάς» για το 2023. Συγκεκριμένα, στη συγκινητική τελετή έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος του ΔΣ της HELLENiQ ENERGY ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Σίαμισιης. Επίσης, στην ανακοίνωση παραβρέθηκαν και ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριάκου» Μανώλης Παπασάββας και η Αναπληρώτρια διοικήτρια του Παίδων Πεντέλης Ευσταθία Κατοίκου.

Στη φωτό (από αριστερά) ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτης Στάθης, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κα Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Πρόεδρος του ΔΣ της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Γενικών Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριάκου» κ. Μανώλης Παπασάββας και, δίπλα του, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», κα Ευσταθία Κατοίκου.

 

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε την HELLENiQ ENERGY και σημείωσε: «Η σημερινή σημαντική πρωτοβουλία της ΗELLENiQ ENERGY, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, έρχεται να δείξει για άλλη μια φορά την ευαισθησία και το υψηλό αίσθημα προσφοράς που διακατέχει τα στελέχη της. Η εταιρεία έχει και στο παρελθόν στηρίξει με κοινωνικές δράσεις της το ΕΣΥ, αποδεικνύοντας πως έχει στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της τον άνθρωπο και κυρίως τον πάσχοντα, τον πιο αδύναμο. Και ιδίως σε αυτήν την περίπτωση που αποδέκτες της προσφοράς τους θα είναι τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, από όπου θα ωφεληθούν μικρά παιδιά που την περίοδο αυτή των εορτών θα βρίσκονται στα Νοσοκομεία και θα πρέπει να νιώσουν μεγαλύτερη θαλπωρή και ζεστασιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και όλα τα στελέχη της εταιρείας για την έμπρακτη στήριξη τους στο ΕΣΥ».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος του του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου επεσήμανε: «Πιστοί στη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανακοινώσαμε σήμερα μία ουσιαστική συνεισφορά στη δημόσια υγεία – την προσφορά πετρελαίου θέρμανσης στα παιδιατρικά νοσοκομεία στην Αττική, τα οποία εξυπηρετούν παιδιά από όλη την Ελλάδα. Το θεωρούμε ηθική ευθύνη και καθήκον μας να στηρίξουμε όσους το έχουν ανάγκη και, παράλληλα, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που καθημερινά δίνει τον καλύτερό του εαυτό».

Επιστρατεύοντας τις θυγατρικές της, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΕΚΟ, η HELLENiQ ENERGY φροντίζει για μία ακόμα χρονιά να καλύψει τις ανάγκες τριών μεγάλων παιδιατρικών νοσοκομείων της Αττικής που μέσα στις γιορτινές ημέρες θα μπορέσουν να προσφέρουν λίγη ακόμα θαλπωρή στους μικρούς ασθενείς που νοσηλεύονται. Κατ’ αυτόν τον τρόπο τιμούν, όχι μονάχα τη δική τους προσπάθεια να ξεπεράσουν κάθε δοκιμασία, αλλά και τους αγώνες των οικογενειών τους και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που στέκονται δίπλα τους κάθε στιγμή.