Η γερμανική Ε.ΟΝ., δεύτερη ισχυρότερη επιχείρηση κοινωφελών υπηρεσιών της Ευρώπης, επιβεβαίωσε δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο ενεργειακός όμιλος θα περικόψει 1.800 θέσεις εργασίας, καθώς προχωρεί στον διαχωρισμό των επιχειρήσεων ενεργειακών δικτύων από τους λοιπούς βραχίονες, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η γερμανική Ε.ΟΝ., δεύτερη ισχυρότερη επιχείρηση κοινωφελών υπηρεσιών της Ευρώπης, επιβεβαίωσε δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο ενεργειακός όμιλος θα περικόψει 1.800 θέσεις εργασίας, καθώς προχωρεί στον διαχωρισμό των επιχειρήσεων ενεργειακών δικτύων από τους λοιπούς βραχίονες, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο όμιλος θα συνενώσει τις γερμανικές περιφερειακές μονάδες, προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και θα διαχωρίσει τις δραστηριότητες πωλήσεις και δικτύων, στο διάστημα έως την τελική πώληση του βραχίονα δικτύων.

 Συγκεκριμένα, ο βραχίονας της Ε.ΟΝ., που είναι επιφορτισμένος με τις μονάδες παραγωγής ενέργειας και πωλήσεων ενέργειας, θα διαχωρίσει σαφέστερα τις δραστηριότητες δικτύων από τις δραστηριότητες πωλήσεων, ανακοίνωσε η εταιρία. Για αυτό τον σκοπό θα δημιουργήσει μονάδες αρμόδιες για τις πωλήσεις σε εθνικό και περφερειακό επίπεδο, οι οποίες από τον Σεπτέμβριο θα πωλούν το προϊόν στους πελάτες, ένα έργο που μέχρι πρόσφατα διεκπεραίωναν οι έξι περιφερειακές μονάδες της Ε.ΟΝ., οι οποίες στο μέλλον θα είναι αρμόδιες κυρίως για την λειτουργία των τοπικών ενεργειακών δικτύων. Ο όμιλος τόνισε ότι οι περικοπές των θέσεων εργασίας θα υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα αρκετών ετών.

(Από την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, 28/08/2008)