Η MET Energia Italia, η ιταλική θυγατρική της εταιρείας ενέργειας MET Group με έδρα την Ελβετία, υπέγραψε σύμβαση CPPA με το MIX-IT, πωλώντας ολόκληρη την παραγωγή ενέργειας του φωτοβολταϊκού σταθμού της Σικελίας Mirto Solarpark. Στη συμφωνία, η MET Energia Italia είναι υπεύθυνη για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από το Mirto Solarpark στο ιταλικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, διασφαλίζοντας ότι το MIX-IT λαμβάνει

πάντα ηλεκτρική ενέργεια στην ποσότητα που πραγματικά παράγεται και παρέχεται από το ηλιακό πάρκο.

Ταυτόχρονα, η MET θα προμηθεύσει τη MIX-IT με τυχόν πρόσθετες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτούνται από την εταιρεία και θα πουλήσει Εγγυήσεις Προέλευσης (GoO) στο MIX-IT.

Ο Giuseppe Rebuzzini, διευθύνων σύμβουλος της MET Energia Italia, δήλωσε: «Η υποστήριξη της MIX-IT και της Mirto Solarpark στη δόμηση και την εκτέλεση μιας μακροπρόθεσμης Συμφωνίας Αγοράς Ενέργειας ήταν μια καταπληκτική αρχή για τη συμμετοχή της MET Energia Italia στο τοπίο του ΟΛΠ.

«Η ικανότητα συνδυασμού της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την κατανάλωση θα είναι κλειδί στο μέλλον για τη βελτιστοποίηση των αποδόσεων για τους επενδυτές και την εγγύηση της μακροπρόθεσμης σταθερότητας των τιμών στους μεγάλους πελάτες.

«Επίσης, αξιοποιώντας το υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών του Ομίλου MET στην Ιταλία, η MET Energia Italia είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει βασικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα».