Ο Ελληνικός λαός είναι φιλόξενος και ευγενής. Ακόμη κι αυτούς που τον έβλαψαν συγχωρεί, ως λχ. τους Γερμανούς, Ιταλούς, Βουλγάρους κλπ. Δεν μνησικακεί με τους Τούρκους παρά τα όσα καταμαρτυρούν αδίκως εναντίον του. Οι Έλληνες ουδένα  απειλούν πολλώ δε μάλλον τον μεγάλο Τουρκικό λαό. Υπέφεραν πολύ απ’ τους Οθωμανούς επί 400 χρόνια δουλείας

και τ’ αντανακλαστικά υπαγορεύονται απ’ το γονίδιο (gene). Τούτο εκμεταλλεύονται μερικοί αψίκοροι σύμβουλοι σας.

Είστε πολύ γνωστός στην κοινή γνώμη της πατρίδος μας, ώστε θα μπορούσατε να κυκλοφορείτε άνετα με ταξί στην Αθήνα – δεν χρειάζεσθε τρία θωρακισμένα αυτοκίνητα όπως αυτά που κουβαλήσατε. Πολλές φορές μάλιστα ταξιτζήδες στην Αθήνα, σας παινεύουν: «Λέει πολλά ο Ταγήπ αλλ’ ελάχιστα κάνει απ’ όσα φοβερίζει» !

Μ’ εξαίρεση βέβαια το παγκόσμιο μνημείο 1600 ετών της Αγίας Σοφίας, που ανήκει στην ανθρωπότητα αλλά τώρα καταστρέφεται από την κοσμοσυρροή μουσουλμάνων προσκυνητών. Ο Ελληνισμός τίποτε άλλο δεν ζητεί από εσάς παρά την ανάκληση της αποφάσεως σας.

Κύριε Πρόεδρε ,

Οι Έλληνες θα μπορούσαν να σας ψηφίσουν σε επόμενες Ευρωεκλογές εφόσον οι Ευρωπαίοι σας δεχθούν. Τόσο οικείος είστε μέσω των  Ελληνικών τηλεοράσεων που δεν θα είχαν αντίρρηση. Τον Κυριάκο μη ξεσυνερίζεστε. Καλό παιδί αλλά άπειρος ενώ εσείς πολύπειρος. Δεν μπορεί να σας δώσει ό,τι του ζητείτε. Ούτε να πάει σε διεθνή δικαστήρια για ζητήματα εθνικής κυριαρχίας. Εκτός από τους μουφτήδες της Κομοτηνής και τις βίζες Τούρκων στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, τίποτε άλλο δεν μπορεί να σας δώσει. Όπως οι Αμερικανοί  τις Αλεουτίους νήσους. Διαφορετικά θα παραβίαζε το Σύνταγμα. Κάνει ενίοτε λάθη, παρασυρόμενος από το συγγενικό του περιβάλλον.(πχ. με τον γάμο των ομοφύλων). Πταιει κι η διεθνιστική του παιδεία. Συγχωρήστε τον.

Αγαπητέ Ερντογάν- εφέντη, όσο πατριώτες είναι οι Τούρκοι άλλο τόσο κι οι Έλληνες. Αμφότεροι δεν έχουν πια κανένα λόγο να εχθρεύονται ο ένας λαός τον άλλο. Εκτός από την δυσάρεστη ιστορία της Τουρκικής εισβολής και κατοχής της ανεξάρτητης Κύπρου. Φρόντισε να λύσεις το πρόβλημα αυτό που σου κοστίζει αρκετά. Αν το επιτύχεις, τότε οι Έλληνες θα αποκτήσουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη, σε βάθος χρόνου προς αμοιβαίο όφελος. Όπως η Αθήνα διεκδικεί τα Γλυπτά του Παρθενώνος ύστερα από 215 χρόνια αφ’ ότου τ’ άρπαξε ο λόρδος Έλγιν κι αργά ή γρήγορα θα τα πάρει, γιατί δεν λησμονεί.

Έτσι και με την Κύπρο. Η Ελληνοτουρκική φιλία των Μουσταφά Κεμάλ και Ελ. Βενιζέλου δεν ημπορεί να αποκατασταθεί, εφόσον δεν αποσύρεται ο Τουρκικός στρατός από την Κύπρο και προβάλλονται συνθήματα ως «δύο κράτη» που είναι ανιστόρητα. Η Τουρκία είναι συνεγγυήτρια της Κυπριακής Δημοκρατίας κι όχι υπονομευτής της.

Εκτός εκείνων που κάνουν διακρίσεις των λαών με κριτήρια πληθυσμιακά και  οικονομικών συμφερόντων, ο Ελληνικός λαός διακρίνεται από την ψυχική αντοχή του και εγκαρτέρηση. Μην τη δοκιμάσεις και κέρδισε από την επίσκεψη σου στο πάλαι ποτέ κλεινόν άστυ. Αξίζει τον κόπο.

 Καλώς ήλθες, που λέγουν οι νεώτεροι.