Η Ρωσία θα παραμείνει "αξιόπιστος προμηθευτής" της Δύσης παρά τις εντάσεις που προκλήθηκαν από την κρίση στη Γεωργία, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν. "Είναι αναμφισβήτητο ότι η Ρωσία ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον ο αξιόπιστος προμηθευτής ενεργειακών πόρων, κυρίως για τους δυτικούς εταίρους μας", τόνισε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία θα παραμείνει "αξιόπιστος προμηθευτής" της Δύσης παρά τις εντάσεις που προκλήθηκαν από την κρίση στη Γεωργία, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Είναι αναμφισβήτητο ότι η Ρωσία ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον ο αξιόπιστος προμηθευτής ενεργειακών πόρων, κυρίως για τους δυτικούς εταίρους μας", τόνισε ο Πεσκόφ. "Η Ρωσία είχε πάντα μια προβλέψιμη συμπεριφορά με τους εταίρους της και θα τη διατηρήσει", πρόσθεσε ο ρώσος αξιωματούχος.

Οι χώρες της Δύσης καταγγέλλουν την ενέργεια της Μόσχας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, δύο αποσχισθεισών περιοχών της Γεωργίας, όπως και την παραμονή στη Γεωργία ρωσικών δυνάμεων, κυρίως κοντά στο λιμάνι του Πότι, στη Μαύρη Θάλασσα, σε παραβίαση, σύμφωνα με τη Δύση, ειρηνευτικού σχεδίου που υπογράφηκε στις 12 Αυγούστου.