Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας: Συνάντηση της Διοίκησης με τον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΝ

Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας: Συνάντηση της Διοίκησης με τον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΝ
energia.gr
Παρ, 22 Δεκεμβρίου 2023 - 16:38

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, αποτελούμενη από τους κυρίους Κ. Γιαζιτζόγλου, Φ. Στεφανή,  Χ. Καβαλόπουλο και την κυρία Κ. Τσίχλα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κύριο Θ. Σκυλακάκη παρουσία και του Γενικού Γραμματέα κυρίου Α. Αϊβαλιώτη.  Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και οι δυο πλευρές διεπίστωσαν συναντίληψη σχεδόν σε όλα τα θέματα

Ο υπουργός ανέπτυξε τους βασικούς άξονες των πολιτικών πρωτοβουλιών του υπουργείου για τις ορυκτές πρώτες ύλες.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ολοκλήρωσης της έρευνας στους δημόσιους μεταλλευτικούς χώρους καθώς και της απλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών αδειοδότησης ώστε να ωριμάζουν τα επενδυτικά projects σε σύντομο χρόνο. Επίσης συζητήθηκαν θέματα χωροταξίας και δασικής νομοθεσίας.

Από πλευράς ΣΜΕ ο πρόεδρος κύριος Κ. Γιαζιτζόγλου τόνισε ότι ο κλάδος συμφωνεί απόλυτα με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου. Επεσήμανε επίσης ότι ο σύνδεσμος ήδη επεξεργάζεται λεπτομερείς προτάσεις σε συνεργασία με τα στελέχη του ΥπΕΝ, προκειμένου να υλοποιηθούν με τις κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις όλα όσα συζητήθηκαν.