Μπορεί κάθε φορά που μιλάμε για τη Mytilineos, όλα τα φώτα να πέφτουν (και δικαίως) στον Ευάγγελο Μυτιληναίο, αλλά πίσω από τον πρόεδρο του ομίλου βρίσκεται μια 12μελής εκτελεστική ομάδα. Από αυτήν, ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει σε μία γυναίκα, την Ελευθερία Κοντογιάννη, η οποία από τη θέση της οικονομικής διευθύντριας δέχεται συνήθως τα περισσότερα συγχαρητήρια για τις εντυπωσιακές οικονομικές επιδόσεις

Και την προσεχή Πέμπτη (25/1) αναμένεται να λάβει πολλά «μπράβο», δεδομένου ότι ο όμιλος ετοιμάζεται να γνωστοποιήσει τα τελικά μεγέθη του 2023. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα EBITDA είναι πιθανό να αγγίξουν ή και να υπερβούν το όριο του 1 δισ. ευρώ, καταρρίπτοντας ακόμη ένα ρεκόρ κερδοφορίας. Εφόσον δε επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση, τότε θα πρόκειται για μια άνοδο 250% σε σχέση με το 2019 (EBITDA 313 εκατ.).

Η κ. Κοντογιάννη, η οποία βρίσκεται στη Mytilineos από τον Απρίλιο του 2018, έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην «αναβάθμιση» του ομίλου. Από τον Ιανουάριο του 2023, μάλιστα, βρίσκεται στη θέση της CFO, με αποτέλεσμα να πιστώνεται την αλματώδη βελτίωση της περσινής κερδοφορίας. Η ίδια, εξάλλου, διαθέτει πλούσια εμπειρία, έχοντας θητεύσει στη Lamda Development για τέσσερα χρόνια, αλλά και στην Titan για σχεδόν 12 χρόνια.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την κ. Κοντογιάννη, όπως είναι εύλογο, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στη μετοχή της εταιρείας, η οποία ήδη «φιγουράρει» στα ιστορικά υψηλά των 38,4 ευρώ, έχοντας κεφαλαιοποίηση σχεδόν 5,5 δισ. ευρώ και αποτελώντας την πέμπτη πολυτιμότερη εισηγμένη (για πρώτη φορά από την ίδρυσή της). Μην ξεχνάμε ότι από τις αρχές του 2024 η μετοχή «τρέχει» με +4,5%, δίνοντας συνέχεια στο εντυπωσιακό +80% του 2023.

Optima, Euroxx, Edison, Eurobank, Morgan Stanley και Citi είναι ανάμεσα στους αναλυτές που δίνουν τιμή-στόχο άνω των 45 ευρώ/μετοχή. Αυτό μεταφράζεται σε χρηματιστηριακή αξία άνω των 6,4 δισ. ευρώ, ενώ τα επίπεδα των 40 ευρώ/μετοχή σημαίνουν κεφαλαιοποίηση 5,7 δισ. ευρώ. Κι όλα αυτά, ενώ ο δείκτης P/E παραμένει σε ελκυστικά επίπεδα (κάτω του 10%), με τη μερισματική απόδοση να διατηρείται πέριξ του 5%.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")