Η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε χθες την κατασκευή ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου με 139 ανεμογεννήτριες στην Κούμπρια της Βορειοδυτικής Αγγλίας. Η ΕDΡ Renovaveis SΑ, θυγατρική εταιρεία για την εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της πορτογαλικής ΕDΡ-Εnergias de Ρortugal SΑ, ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου αιολικού πάρκου στην Πολωνία με δυνατότητα παραγωγής 120 Μεγαβάτ.

Η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε χθες την κατασκευή ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου με 139 ανεμογεννήτριες στην Κούμπρια της Βορειοδυτικής Αγγλίας.

Η ΕDΡ Renovaveis SΑ, θυγατρική εταιρεία για την εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της πορτογαλικής ΕDΡ-Εnergias de Ρortugal SΑ, ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου αιολικού πάρκου στην Πολωνία με δυνατότητα παραγωγής 120 Μεγαβάτ.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στην Ε.ΟΝ, στη RWΕ και στη Wattenfall Εurope να ξεκινήσουν βάσει του προγράμματος (την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου) την κατασκευή ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου στη Βόρεια Θάλασσα.

Το εικονιζόμενο πάρκο βρίσκεται στη Βόρεια θάλασσα και τροφοδοτεί με ρεύμα τη Δανία. Λένε ότι το καλοκαίρι οι ανεμογεννήτριες είναι ορατές και από τους λουόμενους που απολαμβάνουν (όσο μπορούν οι άνθρωποι...) τις δανέζικες παραλίες.

(Από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 05/09/2008)