Κατατίθεται Σήμερα στη Βουλή η Τροπολογία για το Ρεύμα των Αγροτών της Θεσσαλίας

Κατατίθεται Σήμερα στη Βουλή η Τροπολογία για το Ρεύμα των Αγροτών της Θεσσαλίας
energia.gr
Δευ, 29 Ιανουαρίου 2024 - 16:43

Κατατίθεται, σήμερα, στη Βουλή η τροπολογία, που αφορά σε ευνοϊκή ρύθμιση για το ρεύμα των αγροτών, στη Θεσσαλία, όπως ανέφερε, κατά τη σημερινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης

Όπως επισήμανε, η ρύθμιση είχε εξαγγελθεί τον Νοέμβριο από τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι υπήρξαν περιπτώσεις όπου εσφαλμένα διαπιστώθηκαν διακοπές ρεύματος και κατόπιν της επέμβασης του Υπουργείου το ζήτημα διευθετήθηκε. Με την τροπολογία ρυθμίζεται η εφαρμογή της απόφασης που λήφθηκε, προκειμένου να μην διαπιστωθούν προβλήματα από δω και πέρα. Προβλέπεται, λοιπόν, πως οι αγρότες που έχουν πληγεί από την Θεομηνία του Daniel θα έχουν δύο χρόνια πλήρη αναστολή πληρωμών, με συνέχιση της παροχής ρεύματος και έπειτα θα τεθεί σε λειτουργία μια πενταετής ρύθμιση των υποχρεώσεων -συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών οφειλών- με μηδενικό επιτόκιο. Συνολικά, δηλαδή είναι μια επταετής ρύθμιση, που θα ολοκληρωθεί το 2030.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα αυξηθεί η επιδότηση στο αγροτικό πετρέλαιο, καθώς οι αγρότες διαμαρτύρονται για το ότι έχει μειωθεί οι επιδοτήσεις, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση και για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και ευρύτερα για τη στήριξη των αυξήσεων στο πετρέλαιο, μια σειρά από παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών. “Αυτό που προσπαθούμε είναι να ακούμε συνεχώς τα αιτήματα όλων των επαγγελματικών ομάδων, να προσπαθούμε να τα σταχυολογούμε και με βάση τα δεδομένα να προχωρούμε σε παρεμβάσεις”, ανέφερε.