Δένδιας: Η Ελλάδα θα Προτείνει να Αναλάβει τη Διοίκηση της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης στην Ερυθρά

Δένδιας: Η Ελλάδα θα Προτείνει να Αναλάβει τη Διοίκηση της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης στην Ερυθρά
energia.gr
Τετ, 31 Ιανουαρίου 2024 - 12:56

Η Ελλάδα θα προτείνει να αναλάβει τη Διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Νίκος Δένδιας., προσερχόμενος στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών 'Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε τα εξής:

«Θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Αφενός μεν για να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και για να δούμε τι συμβατότητες μπορεί να δημιουργηθούν για το Ελληνικό Σύστημα Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Επίσης, θα συζητήσουμε για την ευρωπαϊκή επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση».

Να σημειωθεί ότι, φέροντας την ελληνική επωνυμία «Ασπίδες», ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία θα αρχίσουν τις περιπολίες στην Ερυθρά Θάλασσα πιθανότατα στις 17 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, με ενεργό συμμετοχή και της Ελλάδας, ενδεχομένως και στη διοίκηση της αποστολής.