Νέα είσοδος στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα με δραστηριότητα στα LPG carriers φαίνεται να πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες από εταιρεία με στόλο δεξαμενόπλοιων

Ο λόγος για τη Sea Hawk Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Κουρτέση. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από ναυλομεσιτικές πηγές, η εταιρεία ενίσχυσε τον στόλο της με το πλοίο μεταφοράς LPG Irmgard Schulte, χωρητικότητας 20.600 κυβικών μέτρων και κατασκευής 2009.

Με την αγορά του βαποριού συνέδεσε την ελληνική εταιρεία και ο βρετανικός ναυλομεσιτικός οίκος Clarksons, στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεση που δημοσίευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», η εταιρεία έχει προσλάβει στο τμήμα ναυλώσεων στέλεχος που κατείχε στρατηγικό ρόλο σε άλλη ναυτιλιακή με έδρα στην Ελλάδα, η οποία δραστηριοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στον κλάδο των LPG carriers.

Κίνητρο φαίνεται πως είναι οι θετικές προοπτικές της εν λόγω αγοράς, η οποία επέδειξε ιδιαίτερη ανθεκτικότητα το 2023, με ισχυρά ναύλα, κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών, ελέω υψηλού βιβλίου παραγγελιών, το οποίο εστιάζει κυρίως στα μεγάλα μεγέθη (χωρητικότητας 88.000 κυβικών μέτρων).

H ταυτότητα της εταιρείας

Στον εν ενεργεία στόλο της Sea Hawk Maritime εντοπίζονται σήμερα δύο αδελφά chemical/oil product tankers, χωρητικότητας 39.988 dwt και κατασκευής 2007 έκαστο. Από την ίδρυσή της το 2013, η ναυτιλιακή έχει διαχειριστεί πλοία μεταφοράς ξηρών και υγρών φορτίων μικρού μεγέθους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της, Managing Director είναι ο Μιχάλης Κουρτέσης, ενώ Operations Manager ο Καπτ. Νεόφυτος Κουρτέσης.

«Επενδύουμε κεφάλαια σε πλοία που εξασφαλίζουν άμεσες άδειες απόκτησης, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο εκτέλεσης και τους επενδυτικούς κινδύνους» επισημαίνεται στη σελίδα της Sea Hawk Maritime.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")