Η SANY Renewable Energy Κατασκεύασε το Μακρύτερο Πτερύγιο Χερσαίας Ανεμογεννήτριας Παγκοσμίως

Η SANY Renewable Energy Κατασκεύασε το Μακρύτερο Πτερύγιο Χερσαίας Ανεμογεννήτριας Παγκοσμίως
energia.gr
Παρ, 9 Φεβρουαρίου 2024 - 13:49

Η SANY Renewable Energy, κατασκευαστής ανεμογεννητριών στην Κίνα, κατασκεύασε το μακρύτερο πτερύγιο χερσαίας ανεμογεννήτριας στον κόσμο. Η SY1310A έχει μήκος 131 μέτρα και βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης στις 21 Ιανουαρίου στο έξυπνο βιομηχανικό πάρκο της SANY με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο Bayannur της Εσωτερικής Μογγολίας.

 

Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι γίγαντες έχουν διάμετρο που εκτείνεται σε πάνω από 262 μέτρα (860 πόδια) - η κλίμακα του μήκους σχεδόν τριών γηπέδων ποδοσφαίρου.

Αλλά η κατασκευή κάτι τόσο τεράστιου ήταν κάτι περισσότερο από απλή κλιμάκωση. Είναι εξαιρετικά ισχυρό, πιο έξυπνο και ελαφρύτερο από άλλα της κατηγορίας του, με ένα ειδικά σχεδιασμένο αντικεραυνικό χαρακτηριστικό για να αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η SANY χρησιμοποίησε τεχνολογία αιχμής όπως ο σχεδιασμός υψηλής απόδοσης της αεροτομής - αυτό είναι το σχήμα διατομής της λεπίδας - η βελτιστοποιημένη διάταξη της αεροτομής και οι διαδικασίες κατασκευής που περιλαμβάνουν ρομποτική για την κοπή υαλοβάμβακα ακριβείας και μια μοναδική τεχνική για τη δημιουργία μεγάλων σύνθετων πτερυγίων.

Το μεγαλύτερο πτερύγιο χερσαίας ανεμογεννήτριας στον κόσμο θα συνδεθεί με τη μονάδα ανεμογεννήτριας 15 μεγαβάτ (MW) της εταιρείας, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην έκθεση China Wind Power 2023 στο Πεκίνο και ήταν τότε η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια στον κόσμο.

Το Συμβούλιο Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κίνας δήλωσε στην τελευταία ετήσια έκθεσή του ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια θα αποτελούν περίπου το 40% της εγκατεστημένης δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας μέχρι το τέλος του 2024 - από 36% το 2023.