Π. Μαρινάκης: Στήριξη σε 730.000 Νοικοκυριά με Πάνω από € 8,6 εκατ., για Λογαριασμούς Ρεύματος

Π. Μαρινάκης: Στήριξη σε 730.000 Νοικοκυριά με Πάνω από € 8,6 εκατ., για Λογαριασμούς Ρεύματος
energia.gr
Δευ, 12 Φεβρουαρίου 2024 - 13:47

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε μεταξύ αλλών στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σερβία. «Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Βελιγράδι όπου σήμερα το πρωί είχε επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο πρωθυπουργός τόνισε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας καθώς και τη βούλησή του για ενίσχυση

και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε συνέργειες με την ενέργεια, τις υποδομές και τις μεταφορές», τόνισε. Προσέθεσε ότι ακολούθως ο πρωθυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό μαζί με τον Πρόεδρο της Σερβίας σε σερβοελληνικό επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση Specialized Expo 2027 την οποία θα φιλοξενήσει η Σερβία».

Περνώντας στη συνέχεια σε άλλα θέματα ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην στοχευμένη οικονομική στήριξη για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών που είναι ενταγμένα στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης. «Οι ενισχύσεις αφορούν σε πάνω από 730.000 νοικοκυριά και καλύπτουν τους πρώτους δύο μήνες του 2024», είπε και αναφέρθηκε ειδικότερα στο πώς διαμορφώνεται η στήριξη.

Υπογράμμισε ότι με τις ενισχύσεις αυτές απορροφάται το 100% του αυξημένου κόστους ενώ η συνολική αξία της οικονομικής στήριξης για το ρεύμα που παρέχεται στα εν λόγω νοικοκυριά υπερβαίνει τα 8,6 εκατ. ευρώ και παρέχεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.