Κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Διεθνούς Συμβουλίου Μεγάλων Ηλεκτρικών Δικτύων (Conseil International des Grands Reseaux Electriques - CIGRE), ο καθηγητής κ. Νίκος Χατζηαργυρίου, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Μελέτης C6 με θέμα «Δίκτυα Διανομής και Διεσπαρμένη Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Διεθνούς Συμβουλίου Μεγάλων Ηλεκτρικών Δικτύων (Conseil International des Grands Reseaux Electriques - CIGRE), ο καθηγητής κ. Νίκος Χατζηαργυρίου, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Μελέτης C6 με θέμα «Δίκτυα Διανομής και Διεσπαρμένη Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Είναι  η πρώτη φορά κατά την οποία Έλληνας εκπρόσωπος, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής CIGRE, καταλαμβάνει το παραπάνω αξίωμα, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελληνική επιστημονική κοινότητα, η οποία ασχολείται με τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.

Ως γνωστό ο κ. Νίκος Χατζηαργυρίου ασχολείται επί μακρό χρονικό διάστημα, μέσω του Ε.Μ.Π όπου και διδάσκει, με τα μικροδίκτυα και την Διεσπαρμένη  Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ο εκλεγείς από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Επιχείρησης (Φεβρουάριος 2007) καθηγητής κ. Νικόλαος Χατζηαργυρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων Master of Science (1979) και Doctor of Philosophy (1982) στο γνωστικό αντικείμενο του Ενεργειακού Ηλεκτρολόγου από το UMIST Manchester, Αγγλίας.

Από το 1984 είναι μέλος ΔΕΠ του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, όπου εξελέγη τακτικός Καθηγητής το 1995. Διδάσκει τα μαθήματα της Ανάλυσης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (Μόνιμη και Μεταβατική Κατάσταση) και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Είναι Διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας» του ΕΜΠ, πρόεδρος της Ειδικής Συγκλητικής Επιτροπής «Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ΕΜΠ» και Αναπληρωτής Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ.

Έχει διατελέσει μέλος της Συγκλήτου του ΕΜΠ και Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος του ΕΜΠ.

Επίσης, ο κ. Χατζηαργυρίου είναι:

  • Μέλος της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Advisory Council) της Τεχνολογικής Πλατφόρμας για τα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας του Μέλλοντος (SmartGrids).
  • Μέλος της διεθνούς επιστημονικής οργάνωσης CIGRE (Conference Internationale des Grands Reseaux Electriques a Haute Tension).
  • Εθνικός εκπρόσωπος της Επιτροπής Μελέτης C6 ''Συστήματα Διανομής και Διασπαρμένη Παραγωγή'', και συντονιστής ομάδων εργασίας για την «Διασύνδεση και Προστασία Διασπαρμένης Παραγωγής στα Δίκτυα Διανομής» και άλλες.
  • Senior Member του ΙΕΕΕ (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών), μέλος των Power Engineering and Computer Societies και μέλος διαφόρων επιτροπών και ομάδων εργασίας του ΙΕΕΕ.
  • Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δυναμικής Ανάλυσης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΙΕΕΕ Power System Dynamic Performance Committee).
  • Αναπληρωτής διευθυντής του Επιστημονικού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του ΕΜΠ.
  • Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών.

Επίσης, ο καθηγητής κ. Χατζηαργυρίου, έχει διατελέσει επί σειράν ετών πρόεδρος του Ελληνικού Τομέα Ηλ.Ισχύος του ΙΕΕΕ (Greek Power Chapter) και αυτή την περίοδο είναι πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος (ΙΕΕΕ Greece Section).
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Ο κ. Χατζηαργυρίου έχει σημαντική διεθνή ερευνητική δραστηριότητα με συμμετοχή σε περισσότερα από 60 Ερευνητικά Προγράμματα, είναι συγγραφέας 2 βιβλίων και έχει περισσότερες από 250 δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές.