Ο Κατασκευαστής Ημιαγωγών Renesas Αγοράζει την Εταιρεία Λογισμικού Altium για $6 δισ.

Ο Κατασκευαστής Ημιαγωγών Renesas Αγοράζει την Εταιρεία Λογισμικού Altium για $6 δισ.
energia.gr
Πεμ, 15 Φεβρουαρίου 2024 - 10:48

Η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών Renesas Electronics συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία λογισμικού Altium έναντι 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (5,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων), τη μεγαλύτερη εξαγορά αυστραλιανής εισηγμένης εταιρείας από Ιάπωνα αγοραστή.

Ο προμηθευτής της Toyota με έδρα το Τόκιο δήλωσε ότι θα αποκτήσει την Altium, το λογισμικό της οποίας χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως η Bang & Olufsen και η Leica Geosystems AG, στο πλαίσιο της προσπάθειας επέκτασης της γκάμας των προϊόντων της. Οι εταιρείες δήλωσαν ότι στοχεύουν στη δημιουργία μιας ενιαίας πλατφόρμας που θα επιτρέπει στους κατασκευαστές να σχεδιάζουν καλύτερα τα ηλεκτρονικά από το επίπεδο του συστήματος.

Η Renesas θα αγοράσει μετοχές της Altium, η οποία είναι εισηγμένη στο Σίδνεϊ αλλά εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο, σε τιμή μετρητών 68,50 δολάρια Αυστραλίας η κάθε μία. Η συμφωνία, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από τραπεζικά δάνεια και μετρητά, αντιπροσωπεύει premium 33,6% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Altium την Τετάρτη. Η εξαγορά αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εν αναμονή της έγκρισης των μετόχων της Altium και των ρυθμιστικών αρχών, δήλωσε η Renesas.

Η ανακοίνωση εκτόξευσε τις μετοχές της Altium (το λογισμικό της οποίας χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό τυπωμένων κυκλωμάτων για συσκευές) έως και 31% για να πλησιάσει την τιμή εξαγοράς. Οι μετοχές της Renesas υποχώρησαν κατά 2,5%.

Τα ηλεκτρονικά γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα και οι πελάτες χρειάζονται υποστήριξη για την ενσωμάτωση των τσιπ στα προϊόντα τους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Renesas Hidetoshi Shibata. "Με τη συνεργασία μας με την Altium, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο των ηλεκτρονικών ευκολότερο, φθηνότερο και πιο προσιτό σε ένα ευρύτερο φάσμα συμμετεχόντων στην αγορά", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η Altium θα λειτουργεί ανεξάρτητα.