Κατασκευαστής Ηλιακών Πάνελ στις ΗΠΑ θα τα Ανακυκλώνει Πλήρως Εντός της Χώρας

Κατασκευαστής Ηλιακών Πάνελ στις ΗΠΑ θα τα Ανακυκλώνει Πλήρως Εντός της Χώρας
energia.gr
Παρ, 16 Φεβρουαρίου 2024 - 13:16

Οι ηλιακοί συλλέκτες που κατασκευάζονται στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλιακών συλλεκτών με βάση το πυρίτιο στις ΗΠΑ θα ανακυκλώνονται πλέον, χάρη σε μια νέα συνεργασία. Η εταιρεία ανακύκλωσης ηλιακής ενέργειας SOLARCYCLE αφού γνωστοποίησε ότι συνεργάζεται με τον κατασκευαστή ηλιακών πάνελ Qcells, ανακοίνωσε τώρα ότι θα ανοίξει το πρώτο εργοστάσιο των ΗΠΑ που θα κατασκευάζει νέο ηλιακό γυαλί από ανακυκλωμένα υλικά.

Η SOLARCYCLE θα ανακυκλώνει τους παλιούς ηλιακούς συλλέκτες, θα κατασκευάζει νέο ηλιακό γυαλί και θα το πουλάει κατευθείαν στους κατασκευαστές ηλιακών συλλεκτών στις ΗΠΑ.

Το εργοστάσιο αξίας 344 εκατομμυρίων δολαρίων θα βρίσκεται στο Cedartown, στην κομητεία Polk της Τζόρτζια. Αυτό θα καταστήσει τη SOLARCYCLE έναν από τους πρώτους κατασκευαστές εξειδικευμένου γυαλιού για φωτοβολταϊκά κρυσταλλικού πυριτίου (c-Si) στις ΗΠΑ και θα έχει τη δυνατότητα να παράγει ετησίως γυαλί για ηλιακούς συλλέκτες 5 έως 6 GW.

Η κατασκευή του έχει προγραμματιστεί για φέτος και αναμένεται να λειτουργήσει το 2026, ενώ θα δημιουργήσει περισσότερες από 600 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Η πρόσφατα ανακοινωθείσα συμφωνία ανακύκλωσης ηλιακών πάνελ μεταξύ της Qcells και της SOLARCYCLE αποτελεί την πρώτη στο είδος της συνεργασία μεταξύ ενός μεγάλου κατασκευαστή ηλιακών πάνελ και ενός προηγμένου ανακυκλωτή ηλιακών πάνελ στις ΗΠΑ.

Τα ανακυκλωμένα υλικά από τα πάνελ της Qcells, όπως αλουμίνιο, ασήμι, χαλκός, πυρίτιο και γυαλί χαμηλού σιδήρου, θα επαναχρησιμοποιηθούν στην εγχώρια αλυσίδα εφοδιασμού για την κατασκευή της επόμενης γενιάς προϊόντων καθαρής ενέργειας. Η SOLARCYCLE αναφέρει ότι η πατενταρισμένη τεχνολογία ανακύκλωσης ηλιακών πάνελ της εξάγει περισσότερο από το 95% της αξίας μιας μονάδας. Αυτό βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του σημερινού προτύπου της βιομηχανίας ανακύκλωσης ηλιακών στοιχείων - η μεγαλύτερη ηλιακή εταιρεία των ΗΠΑ, η First Solar, λέει ότι μπορεί να ανακτήσει το 90% της αξίας.

Με παραγωγική ικανότητα 8,4 γιγαβάτ (GW) που αναμένεται να επιτευχθεί φέτος και να δημιουργηθούν 4.000 θέσεις εργασίας, οι εγκαταστάσεις της Qcells στο Dalton της Τζόρτζια είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλιακών πάνελ με βάση το πυρίτιο στις ΗΠΑ. Ήταν επίσης το πρώτο εργοστάσιο ηλιακών πάνελ που κατασκευάστηκε μετά την ψήφιση του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Τον Ιανουάριο του 2023, η εταιρεία με έδρα τη Σεούλ ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της πρώτης πλήρους αλυσίδας εφοδιασμού ηλιακών συστημάτων στις ΗΠΑ στη Τζόρτζια - η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε κατασκευές καθαρής ενέργειας στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα. Αυτό περιελάμβανε την επέκταση του εργοστασίου ηλιακής ενέργειας στο Ντάλτον και την κατασκευή ενός πλήρως ολοκληρωμένου εργοστασίου αλυσίδας εφοδιασμού ηλιακής ενέργειας στο Κάρτερσβιλ της Τζόρτζια, το οποίο θα κατασκευάζει ηλιακές ράβδους, πλακίδια, κύτταρα και τελικούς πίνακες.